‘s Werelds grootste 1.921 bedrijven, verantwoordelijk voor 7,2 miljard ton CO₂-uitstoot per jaar, hebben al een gevalideerde doelstelling om hun CO₂-uitstoot te verminderen. Wanneer deze bedrijven de verplichte 20% van hun uitstoot compenseren, vertegenwoordigt dit 1,4 miljard ton CO₂ en tussen de €7 en €20 miljard aan omzet in CO₂-reductie certificaten per jaar.

Dit is slechts het topje van de ijsberg, want daarnaast zijn er 2.773 bedrijven met zelfverklaarde doelen, goed voor nog eens 18,8 miljard ton CO₂-uitstoot. Hun potentiële bijdrage kan oplopen tot meer dan €100 miljard aan jaarlijkse aankopen van CO₂-reductie certificaten op de wereldmarkt.

Deze bedrijven zijn de grootste kopers van CO₂-certificaten in de wereld:

De grootste kopers van CO₂-certificaten in de wereld

De consensus onder alle prijsvoorspellingen is de snelle en substantiële groei van de markt, wat deze markt markeert als een veelbelovende beleggingsmogelijkheid voor de lange termijn.

EY, McKinsey en BCG, naast Morgan Stanley, die allemaal een meervoudige expansie verwachten, suggereren een marktwaarde variërend van $30 miljard tot $50 miljard in 2030.

De meer optimistische vooruitzichten van Goldman Sachs en Wood Mackenzie voorspellen een marktomvang van $100 miljard tegen 2030.

Een conservatieve prognose komt van PwC, die de groei in datzelfde jaar tot $30 miljard schat – nog steeds een tienvoudige groei vergeleken met de huidige markt van $3 miljard.

Projecten van DGB genereren CO₂-reductie

DGB beheert een portefeuille van natuurprojecten. De projecten van DGB genereren CO₂-reductie die de schade aan de natuur en de impact op het milieu van individuen of bedrijven compenseren door elders een equivalent te financieren. KLM, Philips, PostNL en Eneco kopen gelijkwaardige projecten op grote schaal in. DGB breidde de afgelopen jaren de robuuste projectontwikkelingspijplijn uit tot meer dan 60 miljoen ton CO₂-reductie door de projecten voor bebossing en herbebossing op te schalen, waarmee DGB de grootste projectontwikkelaar van dit soort projecten in Nederland is.

We schalen nu onze activiteiten verder op door onze projectportefeuille uit te breiden. Hiervoor geven we een groene obligatie uit. Deze groene obligatie biedt beleggers de mogelijkheid om voor een periode van 4 jaar een rendement van 8% per jaar te ontvangen.

Over een periode van 1,2, 3 of 4 jaar ontvangt u een rente van 8,00% per jaar, ieder kwartaal uitgekeerd. Wij hebben alle details over ons business model en bedrijfsvoering goed gedocumenteerd in een informatieve brochure en prospectus, zodat u volledig geïnformeerd kunt worden. Meer weten?