Beyond Meat®, leider in plantaardig vlees, kondigt vandaag de introductie aan van de nieuwe, meatier Beyond BurgerTM bij IKEA in Amsterdam en Amersfoort. De Beyond Burger is gemaakt van plantaardige ingrediënten en bevat geen GMO’s, soja of gluten, en maakt zijn Nederlandse debuut gedurende een testperiode van acht weken bij IKEA in Amsterdam en Amersfoort.

In lijn met onze missie Eat What You Love™ willen wij consumenten laten genieten van hun favoriete gerechten met de voordelen van plantaardige eiwitten, en zijn we heel enthousiast om klanten bij IKEA in Amsterdam en Amersfoort kennis te laten maken met de heerlijke smaak en textuur van de nieuwe Beyond Burger,” aldus Bram Meijer, Regional Marketing Director EMEA van Beyond Meat. “Ons doel is om plantaardige eiwitten toegankelijker te maken en we zijn er trots op dat we dit doel kunnen bereiken in samenwerking met IKEA, ’s werelds grootste bedrijf in meubelen en woonartikelen, die ook streven naar een duurzamer leven.

Marcel Ruttgers, Food Manager bij IKEA: “IKEA wil zoveel mogelijk mensen stimuleren een gezonder en duurzamer leven te leiden. Dat doen we door steeds meer lekkere, gezonde en duurzame voeding aan te bieden die een positieve impact heeft op mens en milieu. Bij IKEA kijken we nadrukkelijk naar plantaardige varianten van bestaande gerechten met vlees en introduceren we steeds vaker nieuwe, smakelijke en gezonde vegetarische opties. Met het grote bereik van IKEA hebben wij de verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om voor heel veel mensen eten te serveren dat beter is voor de planeet. Bovendien laten we zien dat een gezonder en duurzamer leven niet ingewikkeld hoeft te zijn. De samenwerking met Beyond Meat sluit hier goed bij aan.

De nieuwe, meatier Beyond Burger: nieuwe burger, dezelfde missie

De nieuwe Beyond Burger is de volgende stap binnen Beyond Meat’s missie om vlees aan te bieden dat rechtstreeks afkomstig is van planten met een consumentenervaring die vergelijkbaar is met dierlijke eiwitten. De Beyond Burger is ontworpen voor de groeiende groep flexitariërs die op zoek is naar lekkere, plantaardige eiwitten zonder een compromis te hoeven sluiten.

Wat is het verschil?

  • Lijkt qua smaak en textuur nog meer op vlees
  • Nog betere voedingswaarde –19g eiwitten en 32% minder zout
  • Eiwitten afkomstig van een combinatie van erwten en rijst
  • Vereenvoudigde ingrediëntenlijst op de verpakking

De nieuwe, nog meer naar vlees smakende, Beyond Burger wordt bij IKEA geserveerd op een broodje met tomaat, rode ui en sla, met daarbij frietjes en frietsaus voor 7,90€.

De samenwerking tussen Beyond Meat en IKEA sluit aan bij de succesvolle introductie van de Beyond Burger in verschillende Europese supermarktketens in het afgelopen jaar, waaronder Albert Heijn, Jumbo, Delhaize, Casino, Tesco en Coop. Beyond Meat producten zijn ook verkrijgbaar bij verschillende Nederlandse restaurants zoals Thrill Grill, Canibale Royale en de Vegan Junk Food Bar.