AkzoNobel en SOS Kinderdorpen breiden hun samenwerking uit naar zes nieuwe landen in 2018: Argentinië, België, China, Pakistan, Rusland en India. De twee organisaties bundelden afgelopen maart hun krachten om samen wereldwijd jeugdwerkloosheid te bestrijden door middel van onderwijs en professionele schilderstrainingen.

De samenwerking begon in 2017 met vier landen en tegen het einde van dit jaar zullen er vier programma’s afgerond zijn in Brazilië, Nigeria, Indonesië en Zuid-Afrika. Naast het aanbieden van professionele opleidingen aan jonge schilders via AkzoNobels wereldwijde schildersacademies, zal met behulp van AkzoNobel-vrijwilligers de woonomgeving van deelnemers aan het SOS Kinderdorpen-programma gerenoveerd worden.

“De programma’s van dit jaar waren kleurrijk, inspirerend en hadden veel impact,” zei Ruud Joosten, COO van AkzoNobel. “Tegen het einde van 2017 zullen bijna 100 jongeren deelgenomen hebben aan onze trainingsprogramma’s en workshops in vier verschillende landen. En ongeveer 150 vrijwilligers van AkzoNobel droegen bij aan de trainingen en schilderprojecten. Hier ben ik erg trots op en voortbouwend op deze positieve ervaringen zijn we verheugd om de volgende zes landen bekend te maken.”

Kei Heikkilä, Head of International Corporate Partnerships bij SOS Kinderdorpen voegde daaraan toe: “Onze samenwerking van het afgelopen jaar heeft onze overtuiging versterkt dat we een actieve bedrage kunnen leveren aan de inzetbaarheid van jongeren met een kwetsbare achtergrond. Samen met een partner als AkzoNobel, die de juiste expertise heeft op het gebied van kleur en professionele schildertrainingen, zijn we vastberaden om jongeren te helpen zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt om zo een zelfstandig leven te kunnen leiden.”

De samenwerking is onderdeel van het wereldwijde YouthCan!-Initiatief, dat AkzoNobel en andere bedrijven bij elkaar brengt om jongeren kansen te bieden die hun inzetbaarheid vergroot en hen de mogelijkheid geeft om relevante praktische vaardigheden en kennis op te doen. Met deze samenwerking streeft AkzoNobel ernaar om bij te dragen aan de doelstellingen van de Sustainable Development Goals (SDG’s), en in het bijzonder SDG 8: Passend werk en economische groei.