Ik wil jullie na alle media-aandacht ook graag meenemen in ons verhaal en uitleggen hoe we met door te ondernemen de wereld beter willen maken.

Het EarthToday platform is door een groep ondernemers opgezet die de bescherming van onze aarde willen versnellen. Onze kennis, ervaring en netwerk inzetten voor een betere wereld. Wij doen dit bewust in een bedrijfsvorm omdat we geloven alleen met een ondernemersaanpak op grote schaal natuur kunnen beschermen. De suggestie die gewekt wordt door bepaalde mensen dat ik dit doe om over de rug van een goed doel geld te verdienen is onwaar.

Via EarthToday kunnen mensen voor 1,20 euro een vierkante meter natuur beschermen. 1 euro hiervan, dat is 83% gaat via ons naar gecertificeerde natuurbeschermingsorganisaties en naar niemand anders.

Om EarthToday mogelijk te maken hebben wij net als iedere andere start-up investeerders nodig waarvan ik er zelf ook 1 ben. Alleen met deze funding kunnen wij dit bedrijf bouwen en wereldwijd uitrollen. Pas op het moment dat er door Earth Today 9 miljard euro is overgemaakt naar de gesteunde natuurbeschermingsorganisaties worden de door investeerders verkregen certificaten verhandelbaar voor een bedrag van 3,60 euro. Dit ligt dus heel ver in de toekomst en gebeurt alleen als dit doel gerealiseerd is.

Maar besef wel, deze investeerders hebben bij hun investering ook een contract getekend waarbij zij zich verplichten om op dat moment ook 2/3 van hun mogelijke winst terug te geven aan natuurbescherming. Dat is nog nooit eerder voorgekomen en zegt iets over het DNA van deze mensen.

Voor mij persoonlijk geldt dat ik vanaf het begin heb aangegeven dat ik hier niets aan zal verdienen. Ik geloof in deze duurzame manier van ondernemen en dat we hiermee juist echt meer kunnen bereiken. De suggestie die nu wordt gewekt dat dit puur vanuit financieel gewin wordt gedaan is dan ook totaal misplaatst en doet pijn.

Wij zijn vanaf dag 1 transparant. Wat ik heb geleerd van de afgelopen 24 uur en van het artikel in de Quote is dat we dus ondanks dat alles helder uitgelegd staat op earthtoday.com en in de FAQ de ondernemerskant nog duidelijker pro-actief moeten belichten.

Mijn verzoek is om niet klakkeloos aan te nemen wat geschreven wordt door mensen die nog niet snappen wat we opgezet hebben en proberen te realiseren, maar ook een meter te beschermen en te ervaren hoe goed dat voelt.

Winston Gerschtanowitz