Unox breidt het vegetarische assortiment uit naar elf producten. Na het succes van de Vegetarische Rookworst volgen nu ook vegetarische varianten van stoofpotjes, paté, erwtensoep en de oer-Hollandse Unox Knaks. De introductie gaat gepaard met een pixar-achtige geanimeerde TVC.

Groeiende vraag naar vegetarische producten

Volgens het voedingscentrum kiest 55% van alle Nederlanders ervoor om drie of meer dagen geen vlees te eten bij de warme maaltijd. Met de introductie van vegetarische producten speelt Unox in op de groeiende vraag vanuit de markt aan vleesvervangers. Thijs Sleddering, Marketing Manager Unox: ‘Na het introduceren van de vegetarische rookworst zien wij een groeiende vraag naar vegetarische varianten van andere iconische Unox vleesproducten. Als Unox willen wij zoveel mogelijk mensen voorzien van onze lekkere producten, met deze aanvulling op onze vegetarische lijn kunnen wij nu ook de magen en harten van deze mensen verwarmen.’

Geanimeerde TVC

Voor de introductie van de nieuwe vegetarische producten ontwikkelde Unox een pixar-achtige geanimeerde merkfilm. In de hoofdrol speelt Anna, dochter uit een hardwerkend slagersfamilie, die tijdens het buitenspelen op het idee komt om de traditionele rookworst bij het avondeten om te wisselen voor de vegetarische variant van Unox. Hiermee laat het merk zien dat traditie en verandering samengaan.

Oer-Hollands en vegetarisch

Het productportfolio van Unox is uitgebreid met vegetarische varianten van oer-Hollandse klassiekers. De vegetarische Rookworst, Gehacktballetjes, tomaten- en groentesoep worden aangevuld met:

  • Vegetarische stoofpotjes (in de smaken kip, rund en ragout)
  • Vegetarische paté
  • Vegetarische erwtensoep
  • Vegetarische Knaks

De vegetarische producten van Unox liggen in de schappen van alle grotere supermarkten.