Het gaat om de volgende bestemmingen:
* een studieopdracht naar duurzaamheidsaspecten van landbouw, uit te voeren door de Universiteit van Wageningen;
* de Stichting Duurteelt, die duurzame landbouw in Nederland bevordert door kennis kosteloos aan individuele boeren beschikbaar te stellen;
* de Stichting Blijdorp Thandiza, die kleinschalige projecten in Afrika ondersteunt en de publieke bewustwording voor de noodzaak tot instandhouding van de natuur en haar leefgemeenschappen bevordert.

Dat heeft Kees van der Waaij, directievoorzitter van Unilever Nederland, vandaag in Ede bekendgemaakt, waar hij namens Unilever de Royal Award for Foods Innovation in ontvangst nam. Deze prijs, in het leven geroepen door de partners van Food Valley in Wageningen en omstreken, wordt toegekend aan bedrijven of personen in de agrofoodsector die zich onderscheiden door een duurzaam innovatief beleid en waarvan de successen aantoonbaar in de markt en de samenleving zijn te herkennen.

Van der Waaij wees erop dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen al geruime tijd een belangrijke rol spelen in Unilevers beleid. Op het gebied van duurzaamheid heeft Unilever drie kerngebieden geïdentificeerd: water, landbouw en visserij.
“Wij waarderen de visie van de jury om zich niet te beperken tot de twee voordrachten die door Unilever waren gedaan, maar het gehele beleid van het bedrijf in de toekenning van de prijs te betrekken. Het vertalen van onze duurzaamheidsconcepten naar productontwerpen is lastig en wij zijn dan ook erkentelijk voor het feit dat we dit naar het oordeel van de jury succesvol hebben gedaan”, aldus Van der Waaij.

De prijs maakt deel uit van de Europese Royal Award Foundation, die werd opgericht door het European Environmental Agency en is gevestigd in Kopenhagen.