Tweede productielocatie Hessing gecertificeerd voor verwerking gesneden groente met keurmerk On the way to PlanetProof

Productielocatie Zwaagdijk voldoet aan de strenge eisen van het topkeurmerk On the way to PlanetProof. Daarvoor ontving Hessing Supervers vandaag het On the way to PlanetProof certificaat. In juli jl. is al de productielocatie in Belfeld gecertificeerd. Met de certificering kan Hessing nu nog meer van haar vers gesneden groente met het On the way to PlanetProof logo op de markt brengen. Producten met het keurmerk zijn duurzamer geproduceerd en dragen bij aan een vruchtbare bodem, schonere lucht en biodiversiteit.

De eerste OtwtPP-producten liggen al in het schap

95 percent van de groente van Hessing Supervers voldoet aan de eisen van On the way to PlanetProof (OtwtPP). Om het keurmerk in de winkel te mogen gebruiken dienen ook de productielocaties gecertificeerd te worden. Dat is nu voor twee van de drie grote productielocaties van Hessing gelukt. De eerste resultaten zijn al zichtbaar in de winkel. Het OtwtPP-keurmerk staat bijvoorbeeld al op de gesneden ijsbergsla verpakking in PLUS supermarkten. Meer producten zijn binnenkort ook bij andere retailers en klanten van Hessing beschikbaar. .

Minder water, afval en energie

Frank Hessing, algemeen directeur Hessing Supervers: “We hebben hard gewerkt om aan de strenge eisen van OtwtPP te voldoen. We maken bijvoorbeeld gebruik van groene energie en nemen maatregelen om water, energie en afval te besparen. Ik ben ontzettend trots op deze ontwikkelingen!” Ook Coert Bregman van certificatie instelling SGS Nederland BV is verheugd over de stappen die Hessing zet: “Hessing Supervers voldoet aan alle eisen van het OtwtPP-topkeurmerk en levert daarmee een bijdrage aan het verduurzamen van de sector. Mooi om te zien dat Hessing een eigen milieustraat heeft en de reststromen naar On the way to PlanetProof koeien gaan.“

On the way to PlanetProof stelt strenge eisen aan telers

De groente van Hessing komt voor een groot deel uit Nederland. Veel koolsoorten, prei en wortel worden in ons land volop geteeld. De telers voldoen aan de strenge eisen van On the way to PlanetProof. Zo werken ze aan schonere lucht, een vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en biodiversiteit. Om jaarrond gesneden groenten te kunnen leveren, haalt Hessing in de winter bloemkool, sla en rucola uit landen als Spanje en Italië. Ook daar gelden de eisen van On the way to PlanetProof. Met de certificering van de productielocaties van Hessing kunnen al deze gesneden groente met het keurmerk erop jaarrond naar de winkel.

Over Hessing Supervers

Familiebedrijf Hessing Supervers is al meer dan vijftig jaar actief in het bewerken van groente en fruit. Hessing bewerkt verse groenten en fruit tot allerlei gezonde en gemakkelijke producten, zoals panklare groenten, gesneden fruit en maaltijdsalades. Het bedrijf levert meer dan zeven miljoen verpakkingen per week aan klanten in de retail, travelcatering, foodservice en Quick Service Restaurants. Vanaf 2023 produceert Hessing een groot deel van haar groenten op haar nieuwe productielocatie in Greenport Venlo. De bouw van die locatie is in volle gang.

Foto: Coert Bregman van SGS Nederland BV/On the way to PlanetProof reikt het certificaat uit aan Frank Hessing, algemeen directeur Hessing Supervers.

Share Button