Partnernieuws Fujifilm

FUJIFILM Netherlands BV levert inkten, media, workflow en hoogwaardige industriële printsystemen aan de grafische industrie in de Benelux en is onderdeel van de Fujifilm-groep.

De Fujifilm-groep opereert met meer dan 50 groepsmaatschappijen in Europa en heeft ongeveer 4.500 mensen in dienst die zich bezighouden met R&D, productie, verkoop en service-ondersteuning. Fujifilm is betrokken bij een breed scala aan activiteiten in de drie sectoren gezondheidszorg, materiaal en beeldvorming, gebruikmakend van de expertise van de fotografische film, die 80 jaar geleden werd opgebouwd.

Groen Beleid Fujifilm-groep

De hele Fujifilm-groep werkt aan verschillende milieukwesties in het kader van zijn groene beleid. Naast het verminderen van de milieu-impact van zijn productieactiviteiten, richt Fujifilm zich op het verminderen van de CO2-uitstoot (50% verminderen tegen FY2030 en 100% eind FY2040) en het effectief gebruik van water en andere hulpbronnen gedurende de gehele levenscyclus van het product, tot aan het gebruik en de verwijdering van onze producten door onze klanten.

Duurzaamheid en MVO-beleid

Al sinds de oprichting hanteert de Fujifilm-groep een aanpak waarbij veel nadruk ligt op milieubescherming en het behouden van het vertrouwen van belanghebbenden. Deze aanpak is het startpunt voor onze activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en wordt binnen onze groep nog steeds doorgegeven als zijnde het ‘DNA’ van Fujifilm.