Partnernieuws Cirmar

Geen circulair product zonder circulair systeem!

Met Cirmar maak je materiaalpaspoorten (C_passport®) en dashboards (C_dashboard®) die gemakkelijk zijn in gebruik en meer dan volledig naar diepgang.

Met behulp van een achterliggende materiaaldatabase kun je ieder product een paspoort geven, dat je van weinig of juist heel veel informatie kan voorzien. Het eindresultaat is hetzelfde; een functioneel materiaalpaspoort waarmee je een product en de daarbij horende compositie digitaliseert, tot op een niveau dat je zelf kiest. De impact naar grondstoffen en materialen, water, energie en CO2 wordt automatisch berekend; bijbehorende kringloopinformatie en -instructie kun je zelf toevoegen. C_passport® kan aan vrijwel alle identifiers (tags) worden gekoppeld, zodat je met behulp van je smartphone of een scanner direct toegang hebt tot de actuele paspoortinformatie. Op deze manier waarborg je de waarde van je circulaire product (of in wording).

Met een focus op grondstoffenbehoud wil Cirmar, en het daaraan verbonden bedrijf FBBasic, bijdragen aan een transitie van fossiel naar urban mining en de circulaire economie.