Cirmar – biedt applicaties ter ondersteuning van wereldwijde circulaire producten en systemen – is trots te kunnen aankondigen dat LC Packaging heeft gekozen voor de implementatie van de C_applicaties in haar uitdaging om het afval te minimaliseren en grondstoffen die verband houden met de verpakkingsproducten op wereldschaal te behouden.

LC Packaging – internationale producent en distributeur van flexibele verpakkingen – streeft er naar vermindering van de afvalproductie met 40% in 2022 e daarnaast afvalstoffen in de verpakking op wereldschaal tot een minimum te beperken. Idealiter werkend richting een afvalvrije situatie.

LC Packaging is van mening dat het bereiken van duurzame doelen, zoals de Sustainable Development Goals (VN), een ketenverantwoordelijkheid is, waarbij samenwerking tussen producten, distributeurs en (eind-)gebruikers centraal staat. De Cirmar toepassingen vormen een integraal onderdeel van de reis naar circulaire oplossingen. Door de identificatie van een productsamenstelling, waarbij transparantie wordt gegeven over de aanvoer cyclus door visualisatie van de positieve impact van de circulaire producten en systemen van LC Packaging om de route naar circulaire transportverpakkingen van haar klanten te realiseren.

LC Packaging is een familiebedrijf gevestigd in Nederland, welke verpakkingen produceert en distribueert, met fabrieken voor Big Bags en kartonnen verpakkingen in Europa, Afrika en Azië. Ze hebben meer dan 95 jaar ervaring, een omzet van 181 miljoen euro in 2018 en meer dan 1.500 medewerkers. Met verkoopkantoren, fabrieken en magazijnen in 16 landen specialiseert LC Packaging zich in stipte levering uit voorraad en op maat gesneden duurzaam verpakkingsproduct aan industrie en agrarische bedrijven wereldwijd.

Cirmar is een initiatief van Ponthus en FBBasic. Samen met partners stelt Cirmar applicaties ter ondersteuning van wereldwijde circulaire producten en systemen, die naar een circulaire economie groeien, beschikbaar. Identificeren, opsporen en communiceren. Geen circulaire producten zonder circulaire systemen.

Op de foto: Lucas Lammers (CEO LC Packaging) en Frans Beckers (Managing Partner Cirmar)