De drie genomineerden voor de gloednieuwe ondernemersprijs in de food- en agrisector zijn bekend. NoPalm Ingredients is een van de genomineerden. De prijs wordt dit jaar voor de allereerste keer uitgereikt aan een topondernemer die actief bezig is met het ontwikkelen van een product of deze al in de markt heeft gebracht.

Welke topondernemer uit de food- en agrisector komt door de juryselectie bij de verkiezing van de Beste Food & Agri Start-up 2023? De winnaar wordt donderdag 30 maart in De Basiliek te Veenendaal bekendgemaakt.

De onafhankelijke jury heeft uit alle aanmeldingen 3 start-ups genomineerd voor de titel:

  • NoPalm Ingredients: Lars Langhout van NoPalm Ingredients in Wageningen (Gld)
  • Flikweert Vision Technologies: Johan Flikweert in Ouwerkerk (ZH)
  • Multiphase Dryers: Marlijn Chardon in Beers (NB)

NoPalm  Ingredients

NoPalm Ingredients maakt microbiële olie op basis van reststromen, zoals aardappelschillen en afgekeurde groente, onder andere als vervanger voor palmolie in voeding, maar ook in allerhande andere producten. Daarbij wordt kennis over het fermentatieproces op industriële schaal toegepast. “Door ons wordt het palmolie- en afvalprobleem aangepakt. We reduceren 90% CO2 -uitstoot en er wordt 99% minder land gebruikt voor palmolie. Dat heeft een enorme impact en zo dragen we bij aan klimaatoplossingen”, somt Langhout op. De start-up is in januari 2022 eigenlijk pas goed uit de startblokken gekomen.

Titel én geldbedrag

De winnaar draagt vanaf donderdag 30 maart niet alleen de titel, maar ontvangt daarnaast een geldbedrag van €2.500. Ook krijgt de winnaar een gesprek met een innovatiecoach vanuit topsector en een gesprek met een start-up & scale-up banker vanuit Rabobank aangeboden.

Over de verkiezing

Deze verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food&Agribusiness. De titel Beste Food & Agri Start-up is een prestigieuze prijs. Voor de winnaar gaan deuren open die anders dicht blijven.

De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door Topsector en Rabobank.