Nederlands bekendste fruitmerk draagt een steentje bij aan de eerlijke handel in fruit. De vernieuwde natuurlijke fruitsappen van Hero zijn met liefde gemaakt van Fairtrade gecertificeerde ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen. Een heerlijk en eerlijk fruitsap. Heerlijk omdat de sappen nu nog lekkerder zijn. Eerlijk omdat het sap is gemaakt van fruit van kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden die onder toezicht van Stichting Max Havelaar een rechtvaardige prijs krijgen voor hun fruitoogst. De Hero Fairtrade fruitsappen zijn verkrijgbaar in de smaken Sinaasappel, Appel, Multifruit en Bosfruit.

Hero is het eerste Nederlandse A-merk van natuurlijke fruitsappen met een Max Havelaar Fairtrade keurmerk. Zo komen de sinaasappels van een coöperatie uit de regio São Paolo in Brazilië. En de mango’s voor multi-fruitsap komen bij 100 samenwerkende Indiase telers vandaan. De leden van deze fruit-coöperaties kunnen dankzij Fairtrade aan een beter leven bouwen.

Fairtrade fruitsappen
Hero wil heerlijke, eerlijke producten maken op basis van fruit zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Hero Fairtrade fruitsap heeft een 100% vruchtgehalte en bevat alleen suikers die van nature aanwezig zijn in het fruit. Hero is eerlijk en transparant over de ingrediënten. In overeenstemming met Max Havelaar zijn de ingrediënten met de Fairtrade voorwaarden verhandeld. En op de voorzijde van de verpakking staat altijd de vrucht die er het meeste in de sap zit.

De sappen met Fairtrade gecertificeerde ingrediënten zijn verkrijgbaar in de smaken Sinaasappel, Appel, Multifruit en Bosfruit. De handige 330 ml PET flesjes zijn te koop bij onder andere de betere hotels, tankstations en cateraars.

Over Stichting Max Havelaar
Stichting Max Havelaar is eigenaar van het Fairtrade keurmerk in Nederland. Dit keurmerk, in Nederland ook bekend als Max Havelaar keurmerk, heeft een focus op boerencoöperaties in ontwikkelingslanden. Om armoede aan te pakken en boeren een eerlijke kans op ontwikkeling te geven, zijn er naast strenge sociale- en milieucriteria ook criteria opgenomen over de betaling aan boeren. Zo ontvangen zij minimaal een kostendekkende prijs en een premie. Via deze criteria kunnen zij samen werken aan een betere en duurzame toekomst.

Het keurmerk is in Nederland te vinden op ruim 1.800 producten zoals koffie, thee, chocolade, ijs, bananen, bloemen en wijn die geleverd worden door meer dan 130 bedrijven.