MVO Nederland lanceert dinsdag 30 juli het vernieuwde platform Grensverleggers. Het platform brengt Nederlandse ondernemers bij elkaar die verantwoord (willen) ondernemen in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Een interactieve wereldkaart toont ondernemers die werken in o.a. Kenia, Costa Rica, Rwanda, Birma en Bangladesh. Bezoekers kunnen zien waar ze zijn, wat ze doen en hoe ze met hen in contact komen. Een groep van 20 Grensverleggers is te volgen in hun werk via blogs en social media.
 
Voor het platform grensverleggers.nl is een interactieve wereldkaart ontwikkeld waarmee ondernemers zichzelf – letterlijk – op de kaart zetten. De wereldkaart toont ondernemers uit verschillende sectoren zoals tuinbouw, energie en kleding die werken in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Het zijn uiteenlopende persoonlijkheden met ieder hun eigen verhaal. Wat ze gemeen hebben is dat ze hun zaken op een maatschappelijk verantwoorde manier willen doen. Deze grensverleggende ondernemers zijn nu zichtbaar en bereikbaar via het Grensverleggers platform.
 
“Het succes van de Grensverleggers bewijst dat MKB-ers kansen laten liggen in ontwikkelingslanden”, meent minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. “Natuurlijk zijn er over de grens extra uitdagingen, maar ondernemer word je niet omdat je voor de gemakkelijkste weg kiest. Fatsoenlijk zakendoen loont, niet alleen vanuit idealisme. Ook gewoon als business case.”