ASN Bank lanceert vandaag, een week voor de start van klimaatconferentie COP27, het inspiratieplatform VanafHier. Met dit nieuwe platform wil ASN Bank een duurzaam leven voor heel Nederland bereikbaar maken. En daar is behoefte aan. Uit cijfers blijkt namelijk dat 1 op de 3 Nederlanders wel duurzame keuzes wil maken, maar nog niet altijd weet waar ze moet beginnen of het te veel moeite vindt. Dit terwijl de urgentie groter is dan ooit. ASN Bank brengt op het platform – samen met experts – jarenlange ervaring en kennis samen en voorziet zo iedereen van een dagelijkse dosis duurzame inspiratie.

Duurzame vooruitgang stimuleren

Maar liefst 77% van de Nederlanders maakt dagelijks een keuze om de negatieve impact op de wereld te verminderen. We scheiden ons afval, gooien zo min mogelijk eten weg, kiezen voor duurzaam vervoer en wegen aankopen goed af.

Maartje Maas, de nieuwe hoofdredacteur van het platform: “Veel mensen willen wel die extra duurzame stap zetten, maar weten niet altijd hoe ze dit het beste kunnen doen of volhouden. Met VanafHier bieden we heel Nederland de praktische informatie en inspiratie op het gebied van duurzaamheid waar nu zoveel behoefte aan is. Door onze kennis te bundelen op een platform kunnen we nog meer mensen bereiken en impact maken. Dit sluit aan bij de missie van ASN Bank om duurzame vooruitgang in Nederland te stimuleren.”

We starten: VanafHier

VanafHier wil hét online startpunt worden voor dagelijkse duurzame inspiratie. Op het platform vind je artikelen over actuele duurzame onderwerpen, delen columnisten zoals advocate voor de rechten van de natuur Jessica den Outer en urban change maker Jorn Wemmenhove hun opinie en worden duurzame ondernemers en innovaties in de schijnwerpers gezet. Ook zijn er concrete handvatten en tips voor een duurzamer leven voor iedereen. “Kleine veranderingen die leuk en begrijpelijk zijn en waar je meteen, vanaf hier, mee kunt beginnen” aldus Maartje Maas.

Alles op één plek

Met de lancering van VanafHier neemt ASN Bank afscheid van het platform Voor de Wereld van Morgen en het magazine Goedgeld. Vanaf nu is alle duurzame inspiratie gebundeld op één plek te vinden. Zo wil ASN Bank duurzaamheid voor iedereen bereikbaar maken. De Wereld van Morgen werd in 2008 opgericht als inspiratieplatform en community voor duurzame ondernemers. In de jaren daarop ontwikkelde het zich tot een lifestyle platform met een jaarlijks bereik van meer dan één miljoen unieke bezoekers.