Marie-Stella-Maris lanceert dit voorjaar een volledig nieuw sun care assortiment:  Solaire Minérale. De Protective Face – en Body Creams, beschikbaar in SPF30 en SPF50,  zorgen voor een optimale bescherming tegen schadelijke UV-A en UV-B straling en creëren  een stralende en verzorgde huid deze zomer. De natuurlijke zonbescherming is geformuleerd  op basis van een nano-vrije minerale filter van zinkoxide, beter voor de huid en oceaan.  Bovendien laat de formule geen witte waas achter en is deze waterbestendig! Om de zomer  care routine compleet te maken wordt het assortiment ook aangevuld met een verzorgende  Deep Salt Body Scrub en rijk voedende Dry Body oil. Ben jij klaar voor de zon? 

Dat Marie-Stella-Maris haar care assortiment de afgelopen maanden flink heeft uitgebreid is de meeste niet ontgaan. Vanaf mei voegt het Nederlandse sociaal-impact merk ook natuurlijke  zonbescherming toe aan het assortiment. Naast de zonbescherming voor gezicht en lichaam  lanceert het merk ook een verzorgende Deep Salt Scrub en Dry Body Oil, om jouw huid  optimaal te verzorgen voor én na blootstelling aan de zon. Een logische stap, aldus Mieke van  Engelen, Head of Innovation bij het merk. 

“Het dagelijks dragen van een SPF is essentieel: ook als de zon niet schijnt. Goed voor je zelf  zorgen én voor een ander is waar het bij Marie-Stella-Maris om draait. Met voor een ander  zorgen bedoelen we niet alleen onze schoon drinkwater projecten, maar ook het leven in de  oceaan. Toen we ontdekten hoe schadelijk zonnebrand hiervoor kan zijn en dat 99% van de  markt nog gebruik maakt van synthetische filters wisten we het zeker, hier moeten we iets mee.  Dit voorjaar lanceren we daarom natuurlijke non-nano sun care. Door het toevoegen van gouden  zeewier en algen in onze SPF producten maken we nog een extra link naar Care for Water. Deze  ingrediënten komen niet alleen uit de zee, ze zijn ook ultiem zacht en hydraterend voor de huid. Natuurlijke filters zijn niet alleen beter voor het milieu, bijkomend voordeel is dat je huid direct wordt beschermd, een half uur inwerktijd is dus niet meer nodig” Mieke van Engelen, Head of Innovation.

100% minerale UV-filter zonder witte waas

De formules van de Protective Face – en Body Cream zijn geformuleerd met een minerale  filter op basis van zinkoxide. Dit is een natuurlijke filter die je kunt vergelijken met een spiegel;  door het laagje op de huid worden zonnestralen weerkaatst. Het voordeel van deze filter is de  directe breedspectrumbescherming tegen de schadelijke UV-A en UV-B stralen. De filter is zeer  geschikt voor de normale tot gevoelige (kinder)huid; deze irriteert niet en veroorzaakt zelden  allergische reacties. De formule voelt niet plakkerig en smeert heerlijk uit, voor een verzorgd  laagje op de huid en een velvet gevoel. De zinkoxide bevat bovendien een natuurlijke coating,  waardoor hij gemakkelijk is aan te brengen en niet de bekende witte waas achterlaat. Ook zijn  de formules van de zonbescherming watervrij en daarom geschikt voor alle seizoenen.  

Bescherming UV-A en UV-B straling

Ongeveer 95% van alle straling is UV-A straling. UV-A en UV-B stralen hebben op een  verschillende manier invloed op onze huid. De UV-A stralen hebben een lange golf en dringen  diep door in de huid. Herhaaldelijke blootstelling aan UV-A zorgt voor vroege tekenen van  huidveroudering, zoals pigmentvlekken, rimpels en droogheid. UV-B stralen zijn krachtiger dan  UV-A stralen, maar hebben een korte golf waardoor deze minder diep de huid doordringen.  Een teveel aan UV-B-straling veroorzaakt DNA-schade en zonverbranding. Je merkt dit direct: je  huid wordt rood. Met de Protective Creams bescherm je jouw huid tegen UV-A èn UV-B stralen,  gedurende het hele jaar. Bovendien beschermt de Protective Face Cream ook tegen Blue Light;  stralen die we terugvinden in o.a. zonlicht, smartphones, tablets, computers en LED verlichting.  Voor de meest optimale bescherming, is het belangrijk om de zonnecrèmes om de twee uur opnieuw aan te brengen. 

Natuurlijk oceaan-vriendelijk

Marie-Stella-Maris formuleert alle care producten zo natuurlijk mogelijk, om jouw huid gezond  – en onze wateren schoon te houden. De minerale filter op basis van zinkoxide bevat geen  nano- deeltjes, waardoor de filter niet via de huid in de bloedbaan opgenomen kan worden. De natuurlijke filter is daarnaast veilig voor zowel de oceaan als koraalriffen. Uiteraard zijn de  nieuwe producen vrij van parabenen, siliconen en petrochemische stoffen, (water)vervuilende  microplastics en de sulfaten SLS en SLES. De producten worden in Nederland geproduceerd, zijn 100% vegan en pH neutraal.  

Gouden zeewier en zee-algen

De formules van de SPF zijn verrijkt met gouden zeewier en zee-algen. Beide ingrediënten  zijn rijk aan vitaminen en mineralen – om hydratatie van de huid te verbeteren en vroegtijdige  huidveroudering tegen te gaan. Het ingrediënt gouden zeewier versterkt de bescherming  tegen schadelijke invloeden van de zon, werkt ontstekingsremmend, verzachtend, verbetert de  hydratatie van de huid en gaat pigmentatie tegen. De zee-algen hebben een langdurig anti verouderingseffect.  

Duurzame verpakking, local sourcing & upcycled ingrediënten

Om de impact op het milieu te verkleinen zet Marie-Stella-Maris in op duurzame verpakkingen.  De opvallende en relatief platte dop van de Body SPF zijn volledig recyclebaar en bevatten  minder plastic; hiermee wordt zo’n 60% materiaal bespaard ten opzichte van een reguliere  tube met vergelijkbare inhoud. De ingrediënten zijn lokaal verkregen; het zeezout in de body  scrub is afkomstig uit Zeeland. Ook de upcycled calcietkorrels uit de scrub zijn afkomstig  uit Nederlands drinkwater. De cactusvijgolie in de dry body oil is eveneens een upcycled  ingredient, een reststroom die anders verloren zou gaan.