Intercel, een toonaangevende speler in accutechnologie met meer dan 35 jaar ervaring, kondigt met trots de start aan van de bouw van haar nieuwe productiecomplex, de Haarlem Energy HUB, aan Oudeweg 89 in Haarlem. Dit initiatief markeert een belangrijke stap in de verduurzaming van diverse sectoren door elektrificatie en zet een nieuwe standaard voor de veilige omgang met lithium-accu’s, conform de nieuwste PGS 37-2 veiligheidsnormen.

De ceremonie voor het slaan van de eerste paal vindt plaats op 12 maart 2024, om 12:30 uur. De Haarlem Energy HUB symboliseert de ambitie van Intercel en haar partners om een duurzame toekomst te bouwen. Het pand, dat is ontwikkeld in samenwerking met de Ontwikkel Unie en wordt gebouwd door F5 Projectengroep B.V., representeert een commitment aan innovatie en milieubewustzijn.

Vincent Kleintjens, Managing Director van Intercel, licht toe: “Met de Haarlem Energy HUB zetten we niet alleen een stap voorwaarts in de technologische innovatie en duurzaamheid binnen onze industrie, maar verzekeren we ook dat we op de voorgrond staan van veiligheidsnormen, onderwerpen die essentieel zijn in de transitie naar een volledig geëlektrificeerde maatschappij.”

Het nieuwe pand zal niet alleen dienen als een visueel markant aanzicht voor duizenden dagelijkse passanten, maar zal ook fungeren als het centrum van Intercel’s inspanningen om de transitie naar elektrificatie in Nederland te versnellen. Het pand wordt het grootste productiecomplex voor maatwerk accu’s in Nederland en voldoet aan de PGS 37-2 richtlijnen die begin 2024 van kracht zijn gegaan. Zo garandeert Intercel de veiligheid in de opslag van lithium-houdende energiedragers, met maatregelen gericht op omgevingsveiligheid, brandpreventie en arbeidsveiligheid.

De architectuur van het pand, ontworpen door  van Ommeren Architecten, weerspiegelt de toewijding aan duurzaamheid, met kenmerken zoals een gevel bekleed met bamboestroken en een groen dak dat een habitat biedt voor lokale flora en fauna. Deze kenmerken tonen Intercel’s inzet om niet alleen de industriële sector te transformeren door middel van elektrificatie maar ook om een voorbeeld te zijn op het gebied van ecologische bouw.