Na een succesvolle pilot in januari, lanceert HEMA in samenwerking met &samhoud food deze week de groente hotdog kit in het koelverse schap. Hiermee kan heel Nederland in een handomdraai ook thuis genieten van dit iconische broodje 

&samhoud food en HEMA

Steeds meer mensen hebben behoefte aan een gezonder en duurzamer leven. Ook is er een toenemende vraag naar vegetarische producten. Daarom kijkt HEMA naar alternatieven van haar iconen, zoals de hotdog. HEMA wil graag de eerste winkelketen zijn die duurzaamheid betaalbaar maakt voor iedereen in Nederland. Daarom is deze samenwerking met &samhoud food een perfecte match. &samhoud food heeft zich namelijk de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van vegetarische groente producten en heeft als missie om mensen te inspireren meer groente te eten. 

De (vegan) groente hotdog 

De groente hotdog is 100% plantaardig en op basis van maar liefst 7 soorten groente met zichtbare stukjes paprika, wortel en aubergine. De hotdog wordt ambachtelijk gemaakt, natuurlijk gerookt en bevat geen onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook de saus en het broodje zijn vegan. Laurent Willaerts, algemeen directeur &samhoud food: “Groente biedt meer smaak en is een duurzamer alternatief dan soja. Groente als basis ingrediënt maakte het ontwikkeltraject uitdagend, omdat er weinig bestaande kennis voorhanden is. We zijn daarom extra trots op deze groente innovatie.”  

In de groente hotdog kit zitten de benodigdheden om 4 groente hotdogs (broodjes, worstjes, saus) thuis te maken en is verkrijgbaar bij 200 HEMA winkels in Nederland.