Glasverpakkingen O-I ontvangen Cradle to Cradle-certificatie

Owens-Illinois, Inc. is de eerste glasverpakkingsproducent ter wereld die een gouden beoordeling behaalt in gezonde materialen op de Cradle to Cradle productscorekaart. De Cradle to Cradle (C2C)-certificatie is een toonaangevend duurzaamheidslabel voor bedrijven wereldwijd en in diverse sectoren. Daarnaast ontvingen de Nederlandse fabrieken van O-I in Leerdam en Maastricht de C2C-certificatie voor bruine, groene en flint glasverpakkingen.  

“Merkeigenaren, consumenten, toezichthouders en aandeelhouders hebben met de Cradle to Cradle-certificatie een concrete validering van onze voortdurende duurzaamheidsinspanningen”, zegt Jim Nordmeyer, VP, Global Sustainability bij O-I. “Het certificaat is een belangrijke uitgangsbasis om verdere stappen te definiëren die bijdragen aan een continue verbetering van onze prestaties op dit gebied.”

Bijna 90 procent van O-I’s glasactiviteiten werd gecertificeerd in de verschillende productcategorieën, en voor bepaalde kleuren glasverpakkingen voor de bier-, non-alcoholische dranken (NAB)-, sterkedranken-, wijn- en voedingsmarkten. De certificering is gebaseerd op vijf categorieën: gezonde materialen, hergebruik van materialen, waterbeheer, gebruik van duurzame energie en sociale verantwoordelijkheid.

“Dit is een belangrijke erkenning en versterkt de duurzame voordelen en eigenschappen van glas”, vervolgt Nordmeyer. “Glas is veilig voor herhaaldelijk contact met voeding en dranken en is eindeloos recyclebaar. Het beschermt de versheid en smaak van de favoriete voedings- en drankenmerken van consumenten.”

“In Nederland zet O-I al jaren sterk in op het duurzaamheidsaspect van glas. Zo zijn we actief betrokken bij organisaties zoals de Stichting Duurzaam Verpakkingsglas (SDV) en Nedvang, om het milieubewustzijn bij consumenten en het recyclepercentage van glas verder te verhogen”, vertelt Gerard Pille, Sales en Distribution Director O-I Benelux. “Bovendien is de C2C-certificering van onze fabrieken in Leerdam en Maastricht een erkenning voor de jarenlange duurzame inspanningen, die zowel O-I als onze medewerkers leveren.”

 

Share Button