Familie en bekenden van Philips stonden tijdens de dankdienst vooral stil bij de humor en levensvreugde van de markante man die van Philips een multinational maakte. “Een van de eerste dingen die wij als kleinkinderen van opa zagen, was zijn grote neus en lange tanden”, schetste kleinzoon Frits Philips jr. de beeltenis van zijn opa, een man die niet alleen geliefd was bij zijn familie en die veel Eindhovenaren en medewerkers van het bedrijf zien als een bijzonder mens.

Huidig Philips-topman G. Kleisterlee besloot met de woorden: “Frits Philips, de mensen-mens. Wij nemen afscheid van hem.”

Burgemeester A. Sakkers van Eindhoven stond stil bij de verbondenheid van Frits Philips met de stad. Hij roemde hem voor alles wat hij voor de lichtstad had betekend.

Zowel Kleisterlee als Sakkers stond stil bij de term duurzaam ondernemen, iets dat Frits Philips al deed ver voordat het begrip werd uitgevonden. Of zoals oud-bestuurslid A. Pannenborg namens vele Philips-medewerkers zei: “Frits je bent een goede baas geweest voor velen”.

Tijdens de dienst stond de kist van Philips tussen een groot aantal boeketten opgesteld. Ook het Koninklijk Huis had een groot boeket met witte rozen naar Eindhoven laten komen. Op de vaste plaatsen van Frits Philips en zijn vrouw in het muziekcentrum lagen bloemen.

Na afloop van de dienst is de kist met het lichaam van Frits Philips met een zwarte rouwkoets uit 1895 op weg gegaan naar Algemene Begraafplaats de Oude Toren in Eindhoven. De stoet werd voorafgegaan door de Philips Harmonie, gevolgd door een tweespan met de bloemen.

Het publiek stond rijendik bij het muziekcentrum op de Markt. Zesduizend rode en witte rozen die door de gemeente ter beschikking waren gesteld, werden uitgedeeld door scouts die hun honk hebben op Philips’ landgoed De Wielewaal.