S&P Dow Jones Indices (“S&P DJI”) heeft de resultaten bekend gemaakt van de jaarlijkse aanpassingen in de samenstelling van de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI). KPN, Philips en Yandex werden uit de DJSI World Index verwijderd. Er werden geen nieuwe Nederlandse ondernemingen toegevoegd.  KPN en Philips waren jarenlang in deze index opgenomen.

De DJSI, inclusief de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), werden gelanceerd in 1999 als de baanbrekende reeks wereldwijde duurzaamheidsbenchmarks die op de markt beschikbaar zijn. De indexfamilie bestaat uit wereldwijde, regionale en nationale benchmarks.

Dit jaar werden 13.800 bedrijven uitgenodigd om de CSA in te vullen. Daarvan kwamen 3.519 bedrijven in aanmerking voor selectie in een Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Een recordaantal van 1.728 voor de DJSI in aanmerking komende bedrijven heeft actief deelgenomen, een stijging van 9% ten opzichte van vorig jaar in deze groep.

DJSI World Index

Er zijn 8 (semi) Nederlandse ondernemingen opgenomen in de DJSI World Index: Ahold Delhaize, Air France-KLM, ASML, ASR Nederland, NN Group, PostNL, Randstad en Signify.

KPN, Philips en Yandex werden verwijderd uit deze index. Er werden geen nieuwe Nederlandse ondernemingen toegevoegd. Yandex (een in Nederland gevestigde Russische internetonderneming) was vorig jaar nog toegevoegd. KPN was de afgelopen 10 jaar onafgebroken in de index opgenomen. Ook Philips heeft jarenlang in deze index gestaan.

DJSI Europe Index

Ook zijn er 8 (semi) Nederlandse ondernemingen opgenomen in de DJSI Europe Index: Ahold Delhaize, Air France-KLM, ASML, ASR Nederland, KPN, PostNL, Prosus en Signify.

ABN AMRO, DSM en Philips werden uit deze index verwijderd. Er werden geen nieuwe Nederlandse ondernemingen toegevoegd.