Workshop Systeemdenken

Wanneer

17/09/2024    
13:00 - 16:00

Waar

Vondelparc
Vondellaan 2, Utrecht, Utrecht, 3512VE
Vondelparc
Workshop Systeemdenken

In deze 3 uur durende workshop van Faculty of Skills leer je complexe systemen in kaart te brengen, zodat je weet aan welke knoppen je kunt draaien. Als je de juiste knoppen kiest, behaal je ook jouw gewenste resultaat!

Schrijf je in via deze link!

De workshops zijn gepland op 15 juli, 1 augustus en 17 september.

Inhoud van de workshop

We moeten gewoon een lagere BTW rekenen voor vleesvervangers, zo gaan consumenten vanzelf minder vlees eten!” Veel mensen kijken naar uitdagingen in hun omgeving door lineair te denken. Een uitdaging komt door een probleem (“er wordt teveel vlees gegeten”), daar is een oplossing voor (subsidie voor vleesvervangers). Helaas werkt zo’n simpele benadering niet als je naar complexe systemen gaat kijken, zoals teams, organisaties of de maatschappij. Hierbij is het óók belangrijk dat je kijkt naar de onderlinge relatie binnen en tussen systemen. Oftewel: systeemdenken!

Eigenlijk zou iedereen “systeemslim” moeten zijn. Gedrag van mensen wordt namelijk beïnvloed door het systeem waarin ze zich bevinden. Als je dus wil dat gedrag verandert, dan moet je eerst het systeem snappen. Met systeemdenken kom je sneller achter onderliggende oorzaken van problemen en het helpt je bij het ontwikkelen van duurzame oplossingen.

Werkvorm

Wij doen niet aan saaie zaaltjes met tl-licht en vuistdikke theoriemappen. Wij geloven dat je veel meer leert door te doen. Dus bij ons mag jij aan het werk. We beloven actie, oefeningen en creatieve werkvormen, met inspirerende trainers die garant staan voor een veilig en optimaal leerklimaat voor de hele groep.

Doelgroep

Voor duurzaamheidsprofessionals en/of mensen die willen bijdragen aan de duurzame transitie.

Over Faculty of Skills

Faculty of Skills richt zich op leiders en professionals die werken aan de duurzame transitie. Daar hebben we een belangrijke reden voor. Omdat we in alles wat we vandaag doen, werken aan de toekomst, willen we ook met ons werk bijdragen aan de meest uitdagende transitie van de komende decennia: een duurzame relatie met onze leefwereld. Uitdagende veranderingen vragen om samenwerking, overtuigingskracht en sterke communicatietechnieken. In onze programma’s ontwikkel je dan ook jouw impact skills. Verwacht dus geen inhoudelijke behandeling van de CSRD of het meest recente IPCC-rapport. Wel ontwikkel je de benodigde vaardigheden om effectieve verandering teweeg te brengen en heb je een veilige ruimte om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten.

Met ons trainingsaanbod helpen wij leiders in het zadel, geven we kartrekkers de teugels in handen en laten we veranderaars het hoogste lied zingen. De meest voorkomende reactie na een sessie bij ons? “Inspirerend, het was allesbehalve saai en ik heb er morgen écht wat aan.”

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1!

Inschrijven

Ben je enthousiast over deze workshop? Klik hier om je in te schrijven.

Kaart wordt geladen...