Dutch Green Building Week 2024

Wanneer

30/09/2024 - 04/10/2024    
09:00 - 17:00

Waar


Dutch Green Building Week 2024

Dutch Green Building Week, een begrip in de wereld van duurzaam bouwen en ontwikkelen, vindt dit jaar plaats van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober. Tijdens de week geeft DGBC de koplopers uit de bouw- en vastgoedsector een podium en krijgt het peloton concrete handvatten om duurzame(re) stappen te zetten. ‘Samen op koers’ naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving!

Met een verschuiving in het politieke veld wordt er steeds meer een beroep gedaan op de markt om te verduurzamen. We staan voor grote sociale en ecologische opgaven. Van woningnood tot de energietransitie, klimaatmitigatie en- adaptatie… Waar begin je dan? Hoe financier je duurzame oplossingen? En hoe rapporteer je over genomen maatregelen? De koplopers zetten de koers uit. Maar de bouw- en vastgoedsector heeft nog een lange weg te gaan naar de eindstreep. Daarom delen we tijdens Dutch Green Building Week mooie voorbeelden uit de praktijk en geven we je concrete handvatten om de volgende duurzame stap te zetten.

Programma

Op 1 oktober organiseert DGBC een congres met inspirerende sprekers, kennissessies en ruimte om te netwerken. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het programma rondom het thema ‘Samen op koers’ en vindt plaats op een creatieve en innovatieve hotspot in Den Haag. Het programma maken we binnenkort bekend, dus houd onze agenda in de gaten.

Daarnaast vinden er de hele week activiteiten plaats door heel Nederland. DGBC-partners en andere geïnteresseerden kunnen zelf iets organiseren en deelnemen. Denk aan een workshop, rondleiding, game of een andere manier om mensen mee te nemen in verduurzaming. Meer informatie over aanmelden van je activiteit.

Kaart niet beschikbaar