Webinar over uitvoeren lokale projecten voor duurzame ketens

Wanneer

09/07/2020    
09:30 - 11:30

Waar

Online webinar
Webinar over uitvoeren lokale projecten voor duurzame ketens

Als ondernemer wordt steeds vaker van u verwacht dat u op een duurzame en internationaal maatschappelijk verantwoorde manier onderneemt. Wilt u weten hoe u projecten kunt opzetten in uw productielanden? Neem dan op 9 juli deel aan het webinar over het uitvoeren van lokale projecten.

IMVO-risicomanagement

In uw waardeketen moet u rekening houden met risico’s op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden en milieu (IMVO-risicomanagement). Een van de activiteiten binnen dit IMVO-risicomanagement, is het identificeren en aanpakken van mogelijke risico’s in uw productielanden. Dit kunt u doen door het opzetten van lokale projecten.

Organisatie van het webinar

Het is voor veel bedrijven onduidelijk hoe zo’n project eruit kan zien. Om u hierbij te helpen, organiseert het IMVO Convenant Voedingsmiddelen, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), dit webinar. Het webinar is bedoeld voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van lokale projecten voor duurzamere ketens.

Doel van het webinar

Ondernemers krijgen inzicht in de stappen naar een succesvolle projectaanvraag, de mogelijkheden voor samenwerking en de toegevoegde waarde van een project. Aan de hand van voorbeelden van projecten – gefinancierd uit het Fonds Verantwoord Ondernemen (FVO) en het Fonds Bestrijding Kinderarbeid (FBK) – geven wij toelichting op het opzetten van zo’n project. Er is extra aandacht voor het mkb.

Fondsen

De fondsen helpen u de IMVO-risico’s in uw keten in kaart te brengen en aan te pakken. Beide fondsen hebben maximaal € 475.000 beschikbaar voor het opzetten van zulke projecten.

Sprekers

Naast RVO nemen ook een mkb-ondernemer en een maatschappelijke organisatie deel aan het webinar. Zij vertellen u over hun ervaringen met het opzetten en uitvoeren van projecten.

Beantwoorde vragen

Aan het eind van het webinar zijn de volgende vragen beantwoord:

  • Wat is de toegevoegde waarde van het opzetten van projecten in productielanden?
  • Hoe past het opzetten van projecten in productielanden binnen IMVO-risicomanagement?
  • Wat zijn mogelijke ideeën voor projecten en hoe zet u deze (samen met anderen) op?
  • Welke fondsen bij RVO kunnen benut worden voor het opzetten van projecten?
  • Welke stappen moeten er genomen worden naar een projectaanvraag toe?
  • Wat zijn de geleerde lessen uit eerdere projecten?
  • Hoe kunt u als ondernemer samenwerken met andere partijen, zoals andere ondernemingen, maatschappelijke organisaties en vakbonden?

Deelname en kosten

Meld u aan, uiterlijk 8 juli. Een paar dagen voor het webinar ontvangt u een registratielink. Deelname is gratis.

Kaart wordt geladen...