Webinar ‘Maak sociale impact met je CO2-voetafdruk’

Wanneer

17/11/2021    
15:30 - 16:30

Waar

Online webinar
Webinar 'Maak sociale impact met je CO2-voetafdruk'

CO2-reductie is een goed initiatief om je bedrijf (verder) te verduurzamen. Dit heeft positieve impact op de planeet en maakt jouw organisatie toekomstbestendig. Maar om te weten hoe je jouw CO2-uitstoot reduceert, moet je eerst weten hoeveel broeikasgassen je eigenlijk uitstoot en waar in je bedrijf dat gebeurt. FairClimateFund en MVO Nederland nemen je in dit webinar stapsgewijs mee in het inzichtelijk maken van je CO2-voetafdruk en geven praktische voorbeelden en tips om deze te verkleinen.

Voor het bepalen van je voetafdruk leer je welke zaken je allemaal moet meenemen en hoe je dit doet. Kijk je bijvoorbeeld naar je gehele organisatie, of alleen je product of dienst? En welke methodes gebruik je? Door een concreet stappenplan voor je bedrijf te ontwikkelen en te volgen, stel je haalbare doelen en geeft het je handvatten om hier ook daadwerkelijk op te sturen.

3 REDENEN OM JE AAN TE MELDEN

Je ontdekt waarom het belangrijk is je CO2-voetafdruk in kaart te brengen en hoe je dit aanpakt
Je krijgt voorbeelden van hoe bedrijven dit stappenplan in de praktijk toepassen
Je leert blinde vlekken te herkennen en hier rekening mee te houden

SPREKERS

  • Marcel Spaas, Senior Business Developer bij FairClimateFund. Marcel ondersteunt bedrijven in hun zoektocht naar verduurzaming met betrekking tot klimaatimpact en managet daarnaast het portfolio aan bosprojecten.
  • Rob van der Rijt, oprichter Klimaatplein.com, auteur van het boek ‘CO2-neutraal ondernemen – zo doe je dat’ en captain van de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie.
    Klimaatplein.com is een online inspiratieplaats voor bedrijven en instellingen die hun CO2-voetafdruk willen verkleinen. De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie werkt met 75 mkb-bedrijven aan 40% eigen CO2-reductie in 5 jaar tijd.
  • Jos Reinhoudt, mvo-expert en moderator vanuit MVO Nederland

Gratis aanmelden

Kaart wordt geladen...