Webinar ‘Kansen voor Waterschappen op de koolstofmarkt’

Wanneer

22/04/2021    
10:00 - 11:00

Waar

Online webinar
Webinar 'Kansen voor Waterschappen op de koolstofmarkt'

Waterschappen die willen meevechten tegen de gevolgen van klimaatverandering, kunnen dit niet altijd realiseren binnen hun eigen keten. Daarom ondersteunen ze graag projecten die emissies reduceren. Om transparante en duidelijke richtlijnen te bieden over wat voor projecten emissiereducties kunnen veroorzaken en hoe je dit berekent, zijn er koolstofmarkt-standaarden ontwikkeld. Deze standaarden bieden toegang tot financiering vanuit de vrijwillige koolstofmarkt voor bijvoorbeeld projecten die CO2-opslaan in de bodem (of dijken), lokale biodiversiteit stimuleren of het grondwater in veengebieden verhogen.

In deze webinar wijzen South Pole’s duurzaamheidsadviseur Maaike Schoonejans en projectontwikkelaar Mylene Zambon je de weg in de de vrijwillige koolstofmarkt, leggen ze uit wat de vrijwillige koolstofmarkt is, en hoe je met je eigen stuk land een project kan beginnen.

Na deze sessie heb je een basiskennis van de vrijwillige koolstofmarkt evenals een idee van wat voor een soort projecten je op je eigen land kan doen om van deze markt financiële ondersteuning te krijgen.

Doelgroep: waterschappen en landeigenaren

Meld je hier aan

Kaart wordt geladen...