Webinar ‘Deep Dive: Corporate Carbon Footprint’

Wanneer

13/12/2022    
10:00 - 11:30

Waar

Online webinar
Webinar 'Deep Dive: Corporate Carbon Footprint'

Doe mee om te begrijpen hoe je de broeikasgasemissies van je bedrijf kunt meten. Hiervoor worden je team, werkruimte, inkoop en bedrijfsvoering in de berekening meegenomen. Leer van onze laatste case studies en met praktische voorbeelden hoe bedrijven een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot bereiken door middel van betrokkenheid van werknemers en de inkoop van hernieuwbare energie.

Om meer te weten te komen over de methodologie die wordt gebruikt bij het berekenen van een Corporate Carbon Footprint (CCF)en hoe je de bijbehorende uitstoot te vermindert en te compenseert, neem deel aan onze “ClimatePartner Online Deep Dive – Corporate Carbon Footprint”.

Dit zijn enkele van de onderwerpen die we tijdens de sessie zullen behandelen:

– Principes van een CCF berekening volgens het Greenhouse Gas Protocol
– Een overzicht van het dataverzamelingsproces
– Hoe om te gaan met gaten in de gegevens (bijv. emissies in gedeelde werkruimten of koelmiddelen) en de principes achter primaire en secundaire gegevens
– Hoe om te gaan met verschillende samenwerkingsverbanden en operaties
– Een live demo van ClimatePartner cloud-based software
– Hoe hotspots te identificeren en CCF-resultaten te evalueren om reductiemaatregelen te onderbouwen
– Hoe bereik je klimaatneutraliteit op bedrijfsniveau
– Hoe een klimaatneutraal bedrijf je kan helpen klanten te werven, uw stakeholders te inspireren en u in staat stelt de impact van uw product op de klimaatverandering te compenseren

Deelname is gratis.

Let op: Inschrijven moet via deze link: https://register.gotowebinar.com/register/8783377596949919248

Je registratie zal worden beoordeeld door ClimatePartner, na goedkeuring ontvang je een bevestigingsmail met de link om deel te nemen. Registreer ten minste 24 uur voor aanvang van de sessie, zodat je tijdig de bevestiging ontvangt.

De ClimatePartner Online Academies en Deep Dives zijn over het algemeen gericht op bedrijven en niet op particulieren. Daarom vragen wij begrip voor het feit dat wij alleen inschrijvingen met een bedrijfsemailadres in behandeling kunnen nemen.

Kaart wordt geladen...