Webinar ‘De impact van Artificial Intelligence (AI) op duurzame transities’

Wanneer

14/01/2021    
16:30 - 18:15

Waar

Online webinar
Webinar 'De impact van Artificial Intelligence (AI) op duurzame transities'

Bewust nadenken over duurzaamheid en bedrijfsstrategie
Het afgelopen jaar heeft ons laten zien hoe groot het belang is van een robuuste en veerkrachtige samenleving, waarin we niet afhankelijk zijn van één grootmacht of leverancier. Bedrijven ontkomen er niet meer aan bewust na te denken over de duurzaamheid van hun strategie en de manier waarop zij zakendoen. Hoe de wereld er in 2030 uitziet, wordt in belangrijke mate bepaald door de voortgang op de Sustainable Development Goals (SDGs). Bedrijven die in de toekomst willen floreren, moeten rekening houden met circulair ondernemen in een wereld die er heel anders uit gaat zien. Ook de rol van data en IT blijft groeien en is door de crisis alleen maar versneld. Digitale transformatie en het daarmee gepaard gaande hogere energieverbruik bijvoorbeeld is op de huidige manier niet duurzaam.

Artificial Intelligence versnelt verduurzaming
AI is een van de technologieën die digitale transformatie versnelt en onze economie en maatschappij momenteel veranderen. Het is een potentieel bepalend instrument die in de voorhoede staat van de uitdaging in maatschappelijke transities.

Webinar 14 januari 2021

Hoe moeten wij vanuit zakelijk perspectief omgaan met de huidige wereldproblematiek omtrent klimaat, energie, voeding en gezondheid? Op 14 januari nemen we jullie tijdens het webinar ‘De impact van AI op duurzame transities’ graag mee over de impact, de ontwikkelingen en toekomstmogelijkheden rondom Smart Farming, Artificial Intelligence en Fotonica op duurzame transities binnen ons leef- en werkklimaat

Dagvoorzitter Dr. Ir. Henk Kievit trapt het seminar af.

Smart Farming

Deze transities vragen per sector om een uitdagende, specifieke aanpak, zo ook binnen de voedselketen. Prof. Dr. Ir. Ruud Huirne neemt je mee in een utopie aan de hand van een casus over smart farming. Een idealistische droom? Nee, het is dichterbij dan je denkt…

AI en Machine Learning

Digitale ontwikkelingen brengen voordelen en kansen met zich mee maar hebben echter ook grote impact op duurzaamheid in energiegebruik en veiligheid van werken. Hebben we niet een te groot optimisme over de werking van AI? Nemen algoritmes beslissingen in overeenstemming met de waarden? Wat betekent het voor de reputatie als je niet kunt uitleggen hoe de uitkomst van algoritmes tot stand komt? Drs. Jan Veldsink gaat in op het wezen van AI en Machine Learning in bedrijfsprocessen. 

Geïntegreerde fotonica

De nieuwste ontwikkelingen in technologie moeten onder andere ons zeer groot energieverbruik drastisch gaan reduceren en veel duurzamer laten produceren. Fotonica kan hierin van grote betekenis zijn. Prof. Dr. Ir. Ton Backx vertelt ons de laatste mogelijkheden, toepasbaarheden en ontwikkelingen van geïntegreerde fotonica uit regio Brainport. Dit vraagt echter om nieuwe businessmodellen, waarvoor we gedurende het webinar “food for thought” krijgen.

Ronde tafelsessie

Gedurende de tafelsessie gaat Henk Kievit met de sprekers de discussie aan over onderwerpen zoals;

  • Welke nieuwe bedrijfsprocessen zijn er nodig bij circulair ondernemen en hoe gaan we het toepasbaar maken?
  • Welke ethische aspecten komen er bij kijken bij AI gebruik
  • Wat voor impact heeft robotisering op de werkvloer
  • Wat er ter tafel komt

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...