Online college | Deep dive klimaat: Impact en betrouwbaar rapporteren over CO2

Wanneer

02/11/2023    
15:00 - 17:00

Waar

Online webinar
Online college | Deep dive klimaat: Impact en betrouwbaar rapporteren over CO2

> Voldoet aan het verplichte PE-onderwerp Duurzaamheid voor accountants in 2023

Het onderwerp klimaat is relevant voor alle grote ondernemingen en daarom ook verplicht in de CSRD en de Europese standaarden voor het rapporteren over duurzaamheid voor alle grote ondernemingen. Voor klimaat neemt de indicator CO2 een centrale rol in bij besluitvorming over de maatregelen die nodig zijn om klimaateffecten te reduceren. De rapportering raakt alle sectoren en uiteindelijk veel ondernemingen ongeacht de omvang. In dit college (2 en 9 november 2023, 15.00-17.00u) krijgt u een goede basiskennis van CO2 en aandachtspunten en oplossingen om CO2 betrouwbaar te meten en te rapporteren.

Met docenten prof. dr. Machiel Mulder (RUG), prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA, em. Prof. dr. Dick de Waard en Rob Wortelboer EMA RA (EY)

U leert:

  • wat CO2 en andere klimaatgerelateerde aspecten zijn
  • over actuele wet- en regelgeving op het gebied van klimaat en de transparantie daarover
  • identificeren hoe CO2 van invloed kan zijn op investeringen, operationele processen en productontwikkeling
  • CO2 meten, registreren en rapporteren

Praktische informatie

Data en tijden: Donderdag 2 november 2023, 15.00-17.00 en Donderdag 9 november 2023, 15.00-17.00
Locatie: online
Tarief: € 400
PE: 4 uren
Voor wie:  accountants, controllers, auditors, financials

Doel: krijg grip op uw groeiende rol in duurzaamheidsambities met actuele kennis en praktische tools rond duurzaam ondernemen

Over de collegereeks

Dit is module 4 uit de Online collegereeks Duurzaamheid: Management en Rapportage van de University of Groningen Business School (UGBS) in samenwerking met NBA Opleidingen. Een zestal online modules over verschillende aspecten van duurzaam ondernemen, die u achtereenvolgens of in een selectie volgt. Interactief en met aandacht voor belangrijke ontwikkelingen, het sturen op deze aspecten maar ook het vertalen hiervan naar transparante rapportage. De modules worden verzorgd door kerndocenten uit de praktijk en met rijke ervaring op het onderwerp. Tijdens de twee sessies wordt het onderwerp verdiept en praktisch gemaakt. Naast de sessies bestaat het lesmateriaal uit literatuur en korte webcasts per onderwerp, ter inleiding. Voor het volgen van de module is geen voorkennis nodig.

De hierna volgende modules uit de reeks:

5. Sustainable finance: 16 en 23 november 2023
6. Governance, risicomanagement en assurance rondom duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie: 30 november en 7 december 2023

Meer informatie en aanmelden

 

Kaart wordt geladen...