Kristalevent 2023

Wanneer

28/11/2023    
14:00 - 18:30

Waar

Tolhuistuin
Tolhuisweg 3, Amsterdam, 1031 CL
Tolhuistuin
Kristalevent 2023

Over de Kristalprijs en Transparantiebenchmark

De overheid vindt het belangrijk dat Nederlandse bedrijven transparant zijn over hun activiteiten en beleid op maatschappelijk vlak. Daarom reikt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) jaarlijks de Kristalprijs uit aan de organisatie met de meest transparante MVO-verslaglegging.

In een oneven ‘benchmarkjaar’ wordt een regulier transparantieonderzoek uitgevoerd onder een onderzoeksgroep van de 500 grootste Nederlandse ondernemingen. Deze 500 bedrijven ontvangen een uitnodiging om een self-assessment uit te voeren, die vervolgens tegen het licht wordt gehouden door een derde onafhankelijke partij. Deze partij beoordeelt de transparantie van de meest recente maatschappelijke verslaglegging van alle bedrijven in de onderzoeksgroep – waarbij de self-assessment de deelnemende bedrijven de kans biedt om extra informatie en inzichten te verkrijgen over de verslaglegging in zijn geheel.

Aan de Transparantiebenchmark en jaarlijkse vorderingen op maatschappelijke verslaglegging zit een befaamde prijs gebonden: de Kristalprijs. Deze prijs, die erkenning en lof biedt voor degenen die zich hard maken voor transparante maatschappelijke verslaglegging én die andere bedrijven de kans geeft om van winnaars en goede voorbeelden te leren, wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Kristalevent.

Het Kristalevent

Het Kristalevent is hét event voor iedereen die zich bezighoudt met MVO-verslaglegging. Raak tijdens dit live evenement (voertaal Nederlands) geïnspireerd door de MVO-verslaglegging van andere bedrijven, leer meer over de CSRD, deel uw eigen kennis en ervaring én kom te weten welk bedrijf dit jaar de Kristalprijs wint! Tijdens het programma zal er onder andere inhoudelijk in worden gegaan op dubbele materialiteitsanalyses en circulair ondernemen. Ook wordt er in het programma aandacht geschonken aan de toekomst van MVO-verslaglegging, wat binnenkort voor een steeds grotere groep bedrijven verplicht zal worden. Of u nou koploper bent op het gebied van MVO-verslaglegging of nog vele stappen te zetten heeft, het Kristalevent is voor iedereen interessant.

Programma

14.00 – 14.30 uur Inloop
14.30 – 15.05 uur Plenaire opening met Ilknur Dönmez, manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (ministerie van Economische Zaken en Klimaat) en spreker Jos Reinhoudt (MVO Nederland) over 20 jaar Transparantie Benchmark
15.05 – 15.20 uur Pauze
15.20 – 16.05 uur Workshops

• AFM-toezicht op naleving CSRD (Ton Meershoek)
• Dubbele materialiteit, van papier tot praktijk, in gesprek met de Nederlandse Spoorwegen
• Coalitie Circulaire Accounting over ESRS E5, circulariteit binnen de CSRD

16.05 – 16.20 uur Pauze
16.20 – 17.00 uur Plenaire afsluiting met spreker Werner Schouten (Impact Economy Foundation), uitreiking eervolle vermelding door Kris Douma (NBA-voorzitter) en Kristalprijsuitreiking door Monika Milz (juryvoorzitter)
17.00 – 18.30 uur Borrel

Zien we u op 28 november op het Kristalevent in Amsterdam?

Meldt u zich dan snel aan!

Dit event wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA).

Kaart wordt geladen...