Digitale bijeenkomst: Liggen we op koers om de SDG’s te halen?

Wanneer

20/05/2020    
09:30

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Digitale bijeenkomst: Liggen we op koers om de SDG’s te halen?

Op 20 mei van 9.30u tot 11.30u organiseren SDG Nederland, Partos, Building Change en MVO Nederland samen met de Rijksoverheid een online dialoog rond de jaarlijkse rapportages over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) in Nederland. Vanwege corona wordt de dialoog dit jaar niet zoals vorig jaar in Nieuwspoort gehouden, maar digitaal.

Namens het CBS zal Prof. dr. Jan-Pieter Smits de Monitor Brede Welvaart en SDG’s toelichten. Na een openingswoord van Minister Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zal SDG-coördinator van de Rijksoverheid Sandra Pellegrom stilstaan bij de Vierde Nationale SDG-rapportage. Beide rapporten komen op deze dag uit in het kader van Verantwoordingsdag.

Aansluitend buigen vooraanstaande experts en Tweede Kamerleden zich over drie thema’s: onze mondiale voetafdruk, biodiversiteit en landgebruik in Nederland en de vraag wat de SDG’s betekenen voor onze toekomstige economie en investeringen. Wat moet er gebeuren om de SDG’s te behalen? En kunnen deze doelen ons ook helpen om de wereld weerbaarder te maken tegen schokken als corona?

Moderator Harm Edens zal het gesprek in goede banen leiden. Hij zal daarbij ook online deelnemers de kans geven deel te nemen aan de dialoog.

Via deze link kunt u uw deelname registreren. Enkele dagen vóór 20 mei ontvangt u dan het definitieve programma en de gegevens om in te loggen.

Kaart wordt geladen...