Consultatiebijeenkomst nieuw internationaal MVO-beleid

Wanneer

09/03/2021    
14:00 - 15:30

Waar

Online webinar
Consultatiebijeenkomst nieuw internationaal MVO-beleid
Op dinsdag 9 maart 2021 van 14.00 uur tot 15.30 uur organiseren de SER en het ministerie van Buitenlandse Zaken een online stakeholderconsultatie over de invulling van sectorale samenwerking onder vernieuwd beleid voor internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Tijdens deze consultatie kunnen stakeholders input geven aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 5 maart.

Tijdens de consultatiebijeenkomst wil het ministerie input ophalen over het doel en de doelgroepen van sectorale samenwerking. Onderdeel daarvan is de manier waarop sectorale samenwerking zich kan verhouden tot een brede gepaste zorgvuldigheidsverplichting en andere onderdelen van de beleidsmix. Tevens komen de rollen aan de orde die het bedrijfsleven, de overheid en het maatschappelijk middenveld kunnen spelen in sectorale samenwerking.

In oktober 2020 heeft het kabinet een besluit genomen over de hoofdlijnen van nieuw internationaal MVO-beleid. Je kunt hierover lezen in de beleidsnota en de kamerbrief die aan de Tweede Kamer zijn gestuurd. Deze vormen het resultaat van de adviezen, evaluaties en onderzoeken van de afgelopen periode. Ook het SER-advies “Samen naar duurzame ketenimpact” was input voor het nieuwe beleid.

Doe mee

Je kunt je aanmelden voor deze online bijeenkomst tot 5 maart.

Kaart wordt geladen...