De nieuwe editie van het digitale magazine Toekomstbouwers is verschenen. Dutch Green Building Council brengt het magazine jaarlijks uit in aanloop naar de Dutch Green Building Week. Dit jaar staat het blad vol met ambitieuze projecten passend bij het thema Hier gaan we voor.

De reportages, interviews en beschreven projecten en initiatieven raken veelal een paar Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dat betekent dat partijen verder kijken dan duurzaam bouwen alleen, maar vaak ook iets voor de buurt doen, of voor toekomstige gebruikers.

Waar ga jij voor?

We vroegen onze partners waar zij voor gaan en daar kwamen veel mooie projecten uit. Een paar daarvan zijn uitgelicht en allemaal hebben we ze op de kaart gezet. VNG-voorzitter Jan van Zanen bespreekt duurzame steden en de nationale SDG-coördinator Sandra Pellegrom schetst de samenhang tussen de doelen. Sociaal geograaf Floor Milikowski neemt ons mee naar een probleemwijk en onderzoeker Susanne Agterbosch vertelt over energiearmoede.

‘Meer bereiken als je het samen doet’

DGBC-directeur Annemarie van Doorn zegt in haar voorwoord: “Je kunt meer bereiken als je het samen doet.” En dat komt terug in de voorbeelden waar meer partijen bij betrokken zijn en meer dan één Duurzaam Ontwikkelingsdoel is gemoeid. Als alliantiecoördinator van doel 11 willen we die letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten en dat doen we in dit digitale magazine.

Lees hier gratis Toekomstbouwers 2022