Decathlon’s eigen voetbalmerk Kipsta heeft op 13 januari 2023 de Traxium Compressor schoen gelanceerd. Dit is een innovatieve voetbalschoen, bestaande uit één geheel, zonder draad of lijm. Decathlon biedt haar klanten bij deze schoen daarnaast iets unieks aan in de voetbalwereld: iedereen die de voetbalschoen koopt, krijgt 10 jaar garantie op het loslaten van de zool met het bovenwerk.

Traxium Compressor: innovatief en duurzaam in gebruik

De Traxium Compressor schoen bestaat uit één geheel, waardoor de zool goed vast blijft zitten aan het bovenwerk en aan de voorkant van de schoen. Aangezien Decathlon dit garandeert, bieden zij hierop een garantie aan van 10 jaar. Dit is een uniek gegeven in de voetbalwereld en erg gewenst, aangezien 80% van de voetballers hun voetbalschoenen om die reden moeten vervangen.

De Traxium Compressor schoen bevat geen veters, heeft een goede pasvorm en is gemakkelijk aan- en uit te trekken. De schoen kan gebruikt worden op zowel gras als lang kunstgras en geeft door het dunne en soepele bovenwerk een goed balgevoel. Dankzij de thermo compressietechnieken die zijn toegepast bij het produceren van de voetbalschoen, is de voetbalschoen erg sterk en kan hij ruim 350 keer gebruikt worden. Dit is 3,5 keer meer dan een gemiddelde klassieke voetbalschoen.

De voetbalschoen is geproduceerd in het Franse Nantes, bij een high-end leverancier gespecialiseerd in de luchtvaart en de auto-industrie. Door de vakkennis van Kipsta als ontwikkelaar van voetbalschoenen te koppelen aan de technologische kennis van hun partner, kon deze innovatieve schoen ontstaan. Dit gebeurde na meer dan vier jaar aan onderzoek, analyses en testen. Tijdens het productieproces wordt er vervolgens naar verwachting 40% minder CO₂ uitgestoten met het productieproces van een klassieke voetbalschoen van Decathlon. De schoenen zijn slijtvast en stevig, waardoor ze circa 350 keer gebruikt kunnen worden (3,5 keer meer dan een gemiddelde klassieke voetbalschoen blijkt uit de testen). Aan het einde van hun levensduur kunnen de voetbalschoenen gerecycled worden en als grondstof dienen voor nieuwe Traxium Compressor schoenen. Decathlon wil ook andere gebruikte voetbalschoenen gaan recyclen om er de buitenzolen van de voetbalschoenen van te maken.

Verkrijgbaar online en in Kerkrade

De Traxium Compressor schoen is beschikbaar op www.decathlon.nl of in de Decathlon winkel in Kerkrade, voor slechts 95 euro. In eerste instantie zal de schoen alleen verkrijgbaar zijn in de maten 42 t/m 47. Decathlon klanten kunnen de kwaliteit van de schoen na aanschaf dus veelvuldig testen, gezien de garantie van 10 jaar die Decathlon garandeert op het loslaten van de zool met het bovenwerk.