Decathlon begrijpt dat het uitkiezen van de perfecte yoga-artikelen lastig kan zijn. Want waar moet je voor welke yogastijl op letten? Voor hun nieuwe yogamerk Kimjaly doen ze daarom beroep op hun internationale netwerk aan ervaren yogi’s en instructeurs. Aan de hand van de wensen en feedback van deze kenners, lanceert het sportmerk in april een yogacollectie die aan de eisen van élke yogi voldoet en duurzaam geproduceerd. 

‘Wat maakt mij écht gelukkig?’ en ‘Doe ik dat bewust of word ik geleefd?’ Misschien herken jij deze hersenspinsels wel. Men is tijdens de coronacrisis namelijk meer dan ooit bezig met het beantwoorden van levensvragen en het beoefenen van meditatie en yoga. Decathlon streeft er met het yogamerk Kimjaly naar om je te ondersteunen bij het maken van een betere verbinding met jezelf, anderen en onze planeet. Namasté.

Respect voor de aarde

De designers van Decathlon haalden inspiratie uit Moeder Natuur, zoals bergen, bossen en zee. Dit zie je niet alleen terug in het gebruik van aardetinten, maar ook in het productieproces. De items met een ‘ecodesign’ label, zijn gemaakt van biologisch katoen of gerecyclede stoffen.

Omdat yoga tientallen vormen kent, hebben de items verschillende technische specificaties. Daarom is er voor elke yogastijl een geschikt product. Een juiste prijs-kwaliteitverhouding is erg belangrijk voor Decathlon. Zo kan iedere persoon profiteren van yoga. De collectie is er dan ook voor zowel vrouwen als mannen en bestaat naast kleding uit accessoires zoals matten, yogablokken en kussens.

Liefde voor de Indiase wortels

De naam Kimjaly refereert naar de lotusbloem, die binnen yoga staat voor zuiverheid van lichaam en geest, vernieuwing en wedergeboorte. De bloesem is diep in de aarde geworteld, maar desondanks duwt de bloesem zichzelf door de duisternis heen om te bloeien op het wateroppervlak. In het Sanskriet, de traditionele taal van yoga, is het woord voor lotus Kimjala. Het woord yoga, ook wel “yuj” genoemd, betekent vereniging. De nieuwe naam Kimjaly verwijst door deze woordsamenstelling naar de Indiase wortels.