Alle plastic flessen van Chaudfontaine bestaan vanaf nu uit 100 procent gerecycled plastic (rPET). Coca-Cola in Nederland zet daarmee een belangrijke stap in het realiseren van circulaire verpakkingen en het terugdringen van het gebruik van nieuw plastic. Met het verduurzamen van 60 miljoen PET-flessen in Nederland, wordt er per jaar ruim 1,3 miljoen kilo nieuw plastic bespaard en vindt er 42 procent minder CO2-uitstoot plaats. Chaudfontaine, marktleider binnen de out-of-home markt1, is daarmee het eerste merk dat op deze grote schaal verkrijgbaar is in 100 procent gerecyclede plastic flessen. 

Alle verpakkingen van Coca-Cola in Nederland zijn al volledig recyclebaar, en met deze introductie zijn de flessen van Chaudfontaine nu een circulaire verpakking2. Het gerecyclede materiaal is afkomstig uit de door de consument gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. Vanaf november wordt ook op het etiket van de flessen gecommuniceerd dat de flessen zijn gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. Naast de flessen, zijn ook alle plastic omverpakkingen van de multipacks Chaudfontaine gemaakt van 100 procent gerecycled plastic.

Volledige recyclebare verpakkingen

‘Dit is een hele belangrijke stap in het verder verduurzamen van onze verpakkingen. Alle verpakkingen uit ons portfolio zijn 100 procent recyclebaar, en we hebben als doel om tegen 2025 al onze verpakkingen te kunnen inzamelen. Dit zodat we ze kunnen gebruiken als waardevolle grondstof voor nieuwe verpakkingen, en omdat we willen voorkomen dat onze verpakkingen op straat of in het milieu belanden. Nog voor het einde van dit jaar zullen al onze PET-flessen voor 50 procent uit gerecycled plastic bestaan. En waar mogelijk versnellen we dit proces en zetten we extra stappen, zoals met onze merken Chaudfontaine en Honest’, aldus Jaap Wassink, VP & Country Director Coca-Cola European Partners Nederland.

Minimaal 50% gerecycled plastic in alle PET-flessen

Coca-Cola in West-Europa werkt er naar toe om tegen 2023 minimaal de helft van het materiaal dat wordt gebruikt voor alle PET-flessen te laten bestaan uit gerecycled plastic (rPET). In Nederland zullen alle PET-flessen al eind dit jaar voor 50 procent uit gerecycled plastic bestaan, vier jaar eerder dan aangegeven. Coca-Cola in West-Europa bekijkt de komende tijd hoe en per wanneer het percentage gerecycled en hernieuwbaar materiaal verder verhoogd kan worden. Het streven is 100 procent gerecyclede of hernieuwbare materialen in alle plastic flessen, waardoor elk jaar meer dan 200.000 ton nieuw plastic wordt bespaard in West-Europa.

1 Bron: Datlinq data, periode MAT P9 2019

2 Alle plastic flessen van Chaudfontaine bestaan voor 100 procent uit gerecycled plastic, met uitzondering van de dop en het etiket.