AkzoNobel staat voor het derde opeenvolgende jaar op de eerste plaats in de invloedrijke Dow Jones Sustainability Index (DJSI)-ranglijst.

In de nieuwe lijst, die vandaag is gepubliceerd bezet de onderneming de eerste plaats uit meer dan 350 ondernemingen in de categorie ‘Materials’ Industrie, en onderstreept daarmee AkzoNobel’s inzet voor voortdurende verbetering.

“We zijn natuurlijk zeer trots op het behouden van de eerste plaats en onze medewerkers verdienen voor hun aandeel daarin een groot compliment. Maar bovenal betekent het dat we effectief gebruik maken van de DJSI om onze duurzaamheidsprestaties te blijven verbeteren wat ons beter in staat stelt om in de toenemende behoeften van de groeiende bevolking van onze planeet te voorzien” aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel.

“En we zullen niet verslappen. Duurzaamheid zal de basis blijven van onze strategie om het creëren van waarde te koppelen aan efficiënt gebruik van hulpbronnen. De DJSI is een belangrijke management tool om de steeds veranderende behoeften op de wereldmarkt te begrijpen en om ons te kunnen meten met andere vooraanstaande ondernemingen.”

Het is het negende jaar op rij dat AkzoNobel in de top drie staat genoteerd. Volgens Büchner onderstreept de ononderbroken prestatie de vastberadenheid van AkzoNobel om haar Planet Possible-strategie effectief toe te passen.

“We moeten ook volledig gefocust blijven op verdere prestatieverbetering om de volgende belangrijke stap voorwaarts te kunnen maken om meer waarde uit minder hulpbronnen te kunnen creëren.” Hij vervolgde: “Hoe meer we innoveren en ons best doen, des te beter zijn we in staat om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten.”

De DJSI World Index, die alom wordt gezien als de meest gerespecteerde onafhankelijke  duurzaamheidsindicator, benchmarkt de duurzaamheidsprestaties van vooraanstaande ondernemingen, gebaseerd op milieu-, sociale en economische prestatie, inclusief toekomstgerichte indicatoren.

Daarbij worden diverse criteria gehanteerd, waaronder integraal ketenbeheer, operationele eco-efficiëntie, verantwoord productbeheer, ontwikkeling van menselijk kapitaal, ARBO en bedrijfsveiligheid.

Zie ook het bericht over de 2014 review.