AkzoNobel steunt het plan van de Nederlandse overheid om deel te nemen aan de Mission Innovation coalitie. Het mondiale initiatief richt zich op het versnellen van zowel publieke als private innovatie met als doel schone energie betaalbaar te maken voor de consument, evenals het creëren van “groene” banen en commerciële kansen. 

Mission Innovation werd afgelopen jaar gelanceerd door voormalig Microsoftleider Bill Gates tijdens de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP21) in Parijs. Bij de lancering zegden 20 landen – waaronder de VS, het VK, China, Frankrijk, Brazilië en India – toe hun R&D in schone energie te verdubbelen tegen 2020. 

Leaders-Mission-Innovation-Launch-Event-cropped-faded-24

In een brief aan de Kamer met de details over het plan van de Nederlandse overheid refereerde minister Kamp van Economische Zaken aan de steun en deelname van diverse Nederlandse bedrijven, waaronder AkzoNobel, Philips en DSM.

 “Wij steunen initiatieven als Mission Innovation van harte, omdat ze erop gericht zijn onze wereld leefbaarder te maken door mensen te voorzien van werkelijke voordelen, zowel op economisch vlak als op het gebied van milieu en leefomgeving,” aldus André Veneman, Director of Sustainability bij AkzoNobel. “Wij kunnen ons niet veroorloven om te wachten – R&D in schone energie is van essentieel belang voor onze toekomst.” 

“Er is ook een sterke connectie met onze Planet Possible benadering van duurzaamheid, welke gericht is op het efficiënt gebruik van hulpbronnen en op het ontdekken van manieren om meer te doen met minder. Bijna 40 procent van ons energiegebruik komt al uit duurzame energie en we werken er hard aan om dat cijfer op te hogen.” 

Mission Innovation is verbonden aan de Breakthrough Energy Coalition, ook gelanceerd door Bill Gates tijdens de COP21. De coalitie heeft zich toegelegd op het ondersteunen van bedrijven die zich richten op schone energie, voortkomend uit de initiatieven van Mission Innovation.