Acre Europe, wereldwijd marktleider in recruitment, talent management en executive search op het gebied van duurzaamheid, verhuist begin april 2023 naar EDGE Stadium, een van de best presterende gebouwen in Nederland op het vlak van welzijn, innovatie en duurzaamheid.  

Harco Leertouwer, Managing Director, Acre Europe zegt: “Met de verhuizing van ons snel groeiende kantoor naar een gebouw dat zo hoog scoort op het gebied van duurzaamheid en welzijn onderstrepen we onze ambitie om het bedrijfsleven gezamenlijk maximaal bij te laten dragen aan een duurzame toekomst.”

EDGE Stadium voldoet ruimschoots aan de duurzaamheidseisen van deze tijd. Naar verwachting verminderen de operationele koolstofemissies van het oorspronkelijke gebouw met 70 procent. Het gebouw is voorzien van 1.250 vierkante meter zonnepanelen en een ondergrondse thermische energieopslag. Met een geschat verbruik van 20 kWh/m2/jaar door huurders en een basisgebouwverbruik van 22 kWh/m2/jaar blijft de totale energievraag van EDGE Stadium naar schatting ruim onder de totale operationele energiedrempel en voldoet daarmee aan het Klimaatakkoord van Parijs. Het gebouw draait op 100% hernieuwbare energie resulterend in bijna geen operationele emissies.

“We zijn blij dat Acre EDGE Stadium heeft gekozen als haar nieuwe kantoor in Amsterdam. Onze teams hebben ongelooflijk veel moeite gedaan om het gebouw te laten voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs. De nu zeer duurzame herontwikkeling lijkt volledig aan te sluiten bij de milieudoelstellingen van Acre, en ik vertrouw erop dat het een bron van inspiratie en motivatie zal zijn voor de medewerkers van Acre”, aldus Coen van Oostrom, Founder & CEO, Edge.

Bij de herontwikkeling van EDGE Stadium was ook aandacht voor het minimaliseren van ingebedde koolstof. Dit zijn emissies die samenhangen met de productie van materialen en het bouwproces. Balken en de bestaande betonnen structuur zijn hergebruikt, net als de binnenkant van de gevel van het atrium. Naar verwachting ontvangt EDGE Stadium dan ook een BREEAM Excellent keurmerk.

Al eerder ontving Acre het B Corp-keurmerk, een initiatief van de oorspronkelijk in 2006 opgerichte Amerikaanse non-profit organisatie B Lab. De B Corp-certificering is hét bewijs dat een onderneming sociale en duurzame impact realiseert, zonder in te boeten op winst.