a.s.r. behoort tot de 10% best presterende verzekeraars wereldwijd op het gebied van duurzaamheid en wordt opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World). Dat heeft S&P Global vrijdag 13 november bekendgemaakt.

a.s.r. behaalde een score van 81 punten bij een maximum van 100, een stijging ten opzichte van vorig jaar toen a.s.r. 73 punten behaalde. De totale score is gebaseerd op drie verschillende dimensies: economisch (76), sociaal (84) en milieu (97). Het gemiddelde van de verzekeraars wereldwijd ligt op 39 punten.

Jos Baeten, CEO van a.s.r.: ‘We zijn trots dat a.s.r. wordt opgenomen in deze toonaangevende index. Iedereen bij a.s.r. heeft bijgedragen aan dit resultaat. Het is een erkenning voor onze inzet om duurzame waarde te creëren voor alle stakeholders en te laten zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen goed samen gaat met winstgevende groei.

S&P Global beoordeelt ieder jaar meer dan 7.300 beursgenoteerde bedrijven op hun economische, sociale en milieu prestaties. Afgelopen vrijdag hebben bedrijven hun individuele scores ontvangen. De volledige lijst met beoordelingen wordt in 2021 door S&P Global gepubliceerd.

De DJSI bestaat sinds 1999 en monitort wereldwijd bedrijven op het gebied van duurzaamheid. De Index vertegenwoordigt de top 10% van de grootste bedrijven in elke sector van de Dow Jones Global Index.