Bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2022 heeft Wolters Kluwer aangekondigd in maart de nieuwe divisie Corporate Performance & ESG te lanceren. In dit onderdeel worden activiteiten samengevoegd die grote bedrijven helpen met rapportages over hun prestaties, financieel, operationeel en duurzaamheid/ESG, en hoe zij dat kunnen verbeteren. In de nieuwe divisie worden onder meer de dochters CCH Tagetik, Enablon en TeamMate samengevoegd.

De activiteiten die deel gaan uitmaken van de nieuwe divisie Corporate Performance & ESG waren in 2022 goed voor een omzet van €639 miljoen en groeiden met 12%. Wolters Kluwer denkt de onderdelen sneller te kunnen laten groeien door ze te bundelen in deze nieuwe divisie.

“Alle vier bedrijven bedienen wereldwijde ondernemingen en banken met cloud- en on-premise oplossingen en hebben leidende marktposities in hun specifieke expertisegebieden. Het combineren van deze activa zal ons in staat stellen om synergieën versnellen en hun gecombineerde wereldwijde kracht gebruiken om een groeiende marktkans te benutten. Corporate Performance & ESG zal worden geleid door Karen Abramson, die de afgelopen 9 jaar CEO was van onze Tax & Accounting divisie.”