Sinds 1873 is Walra hét merk voor bed- en bad textiel van hoogwaardige kwaliteit. Vroeger spaarde men een hele uitzet van Walra bij elkaar en was het merk niet weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Vanaf 1 augustus 2020 komt Walra met een nieuwe lijn; een gerecyclede badgoed collectie. Het antwoord op de behoefte aan duurzame producten. 

Vanaf 1 augustus start Walra met de verkoop van gerecyclede producten onder het label Remade Cotton. De markt en consument vragen om duurzaamheid en dit is het antwoord. Het merk maakte luxe al bereikbaar en nu ook luxe met een duurzaam karakter. Wat nog opvallender is, de prijzen zijn gelijk aan de Soft Cotton badgoed collectie van Walra. Duurzamer hoeft dus niet duurder te zijn.

Remade Cotton collectie

Alle producten in deze lijn zijn gemaakt van gerecycled materiaal. De Remade Cotton collectie is gemaakt van 70% gerecycled katoen en 30% virgin BCI katoen. Door deze samenstelling en hergebruik van materiaal ontstaat er sterk en duurzaam badgoed. Walra blijft altijd kwaliteit garanderen zoals je die van Walra gewend bent, het badgoed is zacht en goed absorberend. Walra is het eerste merk in Nederland met badgoed wat 70% gerecycled is. 

Besparing per product

Door materialen te hergebruiken wordt tijdens het productieproces ongelofelijk veel water, CO₂ uitstoot en energie bespaard. Door de QR-code aan het product te scannen kun je precies zien wat en hoeveel er werd bespaard tijdens het productieproces. Met één badlaken bespaar je bijvoorbeeld zo veel water en energie, dat te vergelijken is met 22 keer je badkuip vullen of 471 keer je telefoon opladen. Naast het duurzame karakter zijn de handdoeken ook nog eens heerlijk zacht en goed absorberend. Dat noemen ze bij Walra: ‘sustainable softness’. Je geniet nu elke dag van de vertrouwde zachtheid terwijl je een steentje bijdraagt aan deze aarde.

REMOkey

De duurzame footprint wordt bevestigd door een onafhankelijke partij: REMOkey. REMO berekent hoeveel een consument het milieu ontziet met de aankoop van een van deze producten ten opzichte van een nieuw geproduceerd product. Zo kan men zien hoeveel water, CO2 uitstoot en energie er wordt bespaard bij de aanschaf van bijvoorbeeld één handdoek. Daarnaast zijn alle producten in de Remade Cotton lijn BCI en Oeko-tex gecertificeerd.

Hiermee draagt Walra zorg voor deze en de volgende generatie. Daarom is het motto van de Walra Remade Cotton lijn: “You & me, taking care of our next generation.”