De Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) is een internationale ranglijst voor de 150 grootste voedingsbedrijven in de wereld. Vion is gestegen naar niveau 2. De benchmark evalueert ’s werelds grootste voedselproducenten, retailers en foodservicebedrijven met betrekking tot hun praktijken, processen en prestaties op het gebied van dierenwelzijn.

“Ik ben erg trots dat wij op het gebied van dierenwelzijn voor het derde jaar op rij hoger eindigen in de BBFAW ranglijst. Samen met onze afnemers en leveranciers streven wij naar kwalitatief hoogwaardige vleesproducten, die veilig en duurzaam tot stand komen. Dagelijks werken wij met duizenden dieren waar wij ons verantwoordelijk voor voelen. Deze erkenning sterkt ons om het beleid van transparantie van de afgelopen jaren voort te zetten,” aldus Ronald Lotgerink, CEO Vion.

De BBFAW erkent met deze classificering dat Vion dierenwelzijn heeft geïntegreerd in zijn bedrijfsstrategie. BBFAW wordt bijgestaan door Compassion in World Farming en World Animal Protection, de vooraanstaande dierenwelzijnsorganisaties die samen de ranglijst hebben opgericht. Bij de ranglijst van 2018 zijn 150 bedrijven uit 23 landen geëvalueerd. De BBFAW is ontwikkeld om betere dierenwelzijnsnormen aan te moedigen binnen de gehele voedselketen. De afgelopen twee jaar heeft Vion een gestage verbetering laten zien van niveau 4 in 2016, niveau 3 in 2017 tot niveau 2 in 2018.