Het Rotterdamse familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces is in 2019 gestart met het aanplanten van duurzame voedselbossen. Hiermee wordt de stap gezet naar het ontwikkelen en behouden van duurzame kruiden- en specerijenketens. In samenwerking met de Indiase gezondheidsretailer Source Natural Foods & Herbal Supplements Limited, een dochteronderneming van het Ayurveda & FMCG Sriveda Sattva Private Limited (Sri Sri Tattva), worden deze duurzaamheidsambities nog verder uitgewerkt.

Samen met Source Natural gaat Verstegen het aanplanten van duurzame voedselbossen verder uitbreiden in India. Zowel Source Natural als Verstegen hebben de ambitie om met deze manier van ondernemen een betere wereld achter te laten voor de volgende generatie. Deze samenwerking is dan ook een enorme stap om dit doel te bereiken.

De samenwerking start eind 2020 met een pilot en zal beginnen met het verbouwen van chilies in combinatie met andere gewassen om zo aan een duurzaam landbouwsysteem te kunnen voldoen, dat ook wel agroforestry wordt genoemd.

Agroforestry is een duurzaam landbouwsysteem dat ook wel ‘regeneratieve agroforestry’ wordt genoemd. Met dit systeem nemen verschillende gewassen op hetzelfde stuk land CO2 op uit de lucht. Deze landbouwmethode levert naast CO2 opname ook meer biodiversiteit, hogere opbrengsten voor boeren, gezondere planten, betere oogstkwaliteit en betere bodemgesteldheid op.

Michel Driessen, CEO – Verstegen Spices and Sauces: “Met dit programma gaan we regeneratieve chillies in India verbouwen en op de markt brengen. Een winst voor alle betrokken partijen inclusief de boerengemeenschappen waar we afhankelijk van zijn.

Source Natural Foods & Herbal Supplements Limited

Source Natural Foods & Herbal Supplements Limited is opgericht in 1995. Deze dochteronderneming van Sriveda Sattva Private Limited (Sri Sri Tattva) heeft een holistische en Ayurvedische benadering van gezondheid en is al geruime tijd verkrijgbaar in Nederland.

Arvind Varchaswi, Managing Director – Sri Sri Tattva: “We zien dat consumenten gezonder willen leven, ze kiezen daarom vaker voor gezonde voedingsmiddelen. Steeds meer voedingstrends zijn geworteld in de Indiase Ayurveda. Sinds het begin van dit jaar verzorgt Sri Sri Tattva Europe BV, met De Nederlandse CEO Anja Jessurun, de distributie van een breed Ayurvedisch productassortiment in Europa, in categorieën als: voeding en supplementen, gezondheidszorg, persoonlijke verzorging en online cursussen.