Met trots kondigt Unlimited Footwear Group de lancering van het duurzame schoenenmerk Shuguru aan! De eerste collectie wordt gepresenteerd op MICAM Februari 2020 en vanaf AW20 op de markt gebracht. Met Shuguru wordt de focus op verantwoord ondernemen en de steeds toenemende duurzame doelstelling verder uitgebreid. 

Shuguru staat voor bewuste keuzes met impact. De collecties zijn gepositioneerd in het middensegment waardoor duurzaam schoeisel toegankelijk wordt voor een breed publiek. Shuguru is een collectie voor de bewuste en modieuze klant en bestaat uit twee productgroepen. 

De eerste groep focust op hergebruik van plastic afvalmateriaal, welk materiaal zich leent voor een fantastische commerciële sneaker collectie. Een comfortabele en “cleane” collectie voor zowel heren, dames en kinderen, geheel geproduceerd volgens de eisen van de Global Recycling Standard. 

Daarnaast introduceert Shuguru een biologisch afbreekbare productgroep, geheel geproduceerd in Portugal, waarbij we streven naar een volledig bio-degradable collectie voor zowel dames als heren waarbij we gebruik maken van onder andere organic cotton en chroomvrij, volgens protocol van de Leather Working Group, gecertificeerd leer. 

Vanzelfsprekend houdt onze afdeling Corporate Social Responsibility (CSR) in nauwe samenwerking met haar fabrieken blijvend toezicht op de productieprocessen en wordt samen met toeleveranciers toegewerkt naar steeds hogere duurzame doelstellingen en waarden. 

De Shuguru collectie wordt kracht bijgezet door een partnerschap aangegaan met de Trees for All Foundation, een Nederlandse organisatie die zich richt op duurzame bosbouwprojecten in het binnen- en buitenland. Unlimited Footwear Group zal samen met Trees for All en Staatsbosbeheer een bedrijfsbos aanleggen, een uniek project en tastbare bijdrage aan een groene en gezonde planeet, waar we bijzonder trots op zijn! 

Let’s create a world today in which we’d like to live tomorrow!