De potentie van de circulaire economie is groot, maar waar begin je als bedrijf? Het Groene Brein presenteert de KennisKaart Circulaire Economie: een handzaam overzicht voor ondernemers om aan de slag te gaan met de circulaire economie.

De circulaire economie biedt grote kansen. Alleen al voor de Nederland is de potentiële waarde € 7,3 miljard per jaar, 54.000 banen en een CO2-reductie van 8%. Nederland zal als voorzitter van de EU in 2016 inzetten op de circulaire economie. Maar ondernemers die de principes van de circulaire economie willen doorvoeren krijgen te maken met tientallen rapporten, initiatieven en bureaus. Voor deze ondernemers presenteert Het Groene Brein de KennisKaart Circulaire Economie.

Wegwijzer in de circulaire economie

In samenwerking met aangesloten wetenschappers heeft Het Groene Brein in de kenniskaart bijna 70 (wetenschappelijke) rapporten, publicaties en boeken over de circulaire economie verenigd. Een handzaam overzicht. Met focus op wat de ondernemer ermee kan.

“De KennisKaart Circulaire Economie schept orde in de chaos,” aldus Antoine Heideveld, directeur van Het Groene Brein. “De kaart voorkomt dat ondernemers eindeloos rondjes draaien in de circulaire economie.”

De kenniskaart geeft concrete antwoorden op praktische vragen als:

  • Hoe creëer ik waarde in een circulaire economie?
  • Hoe financier ik, als MKB’er, de transitie naar een circulair bedrijfsmodel?
  • Hoe realiseer ik circulaire inkoopprocessen?

Heideveld: “Het Groene Brein organiseert ook workshops om de principes van de circulaire economie te implementeren in een onderneming.”

De KennisKaart Circulaire Economie is opgesteld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Over Het Groene Brein

Het Groene Brein verbindt wetenschap en bedrijfsleven. Ondernemers kunnen bij Het Groene Brein terecht om duurzame vragen op te laten lossen door de wetenschap. Het hart van Het Groene Brein wordt gevormd door een uniek, landelijk dekkend netwerk van prominente wetenschappers. Samen ontwikkelen zij nieuwe kennis voor de nieuwe economie. Zo werkt Het Groene Brein als katalysator voor de transitie naar een nieuwe, duurzame economie.

Download de kenniskaart (pdf) (ook in het engels, 2de deel)

kenniskaart