Van 1 t/m 4 november neemt de The 2B Collective deel aan Web Summit, de grootste techbeurs van Europa. De start-up is geselecteerd om mee te doen aan het startup programma in de categorie Bèta startups en zal gedurende de week een programma volgen waarin ze als startup een platform krijgen om zich te laten zien, met investeerders te spreken en internationaal netwerk te vergroten. Daarnaast is The 2B Collective onderdeel van de Nederlandse Handelsmissie die als delegatie meedoet aan Web Summit. Ook daaraan is een meerdaags programma gekoppeld voor startups die naar het buitenland willen treden. The 2B Collective zet met beide programma’s een belangrijke volgende stap zet als duurzame tech startup.

De startup gaat in het komende jaar de salescapaciteit uitbreiden en wil de IT-infrastructuur, die nu uitbesteed is, in huis halen. Daarvoor heeft het bedrijf een sterke CTO en een krachtig team nodig. Zowel het bèta startup programma vanuit Web Summit als de Nederlandse handelsmissie zijn belangrijk voor het werven van een investeerder en internationaal netwerk om deze plannen mogelijk te maken.

De reis naar Lissabon maakt The 2B Collective het liefst zo duurzaam mogelijk. Daarom gaat de startup all-electric afreizen naar Portugal. Daarvoor zijn ze nog op zoek naar een long-range elektrische auto met een actieradius van minimaal 600 km die ze kunnen lenen in de eerste week van november.

The 2B Collective heeft als doel om met haar gamified learning platform 2 miljard mensen activeren om duurzaam te denken en te doen in 2030. In het afgelopen jaar heeft de startup hierin de eerste stappen gezet door na oplevering van een gloednieuw technisch platform met 14 organisaties een partnersamenwerking te beginnen. Licensed partners, zoals De Duurzame Adviseurs, Bureau de Werkvloer en UNSSC, gebruiken het platform als SaaS oplossing om onder een eigen whitelabel grote groepen mensen te activeren. Content partners zoals Dr2 Consultants creëren expertcontent om deze beschikbaar te stellen aan het collectief van partners om samen toe te werken naar het doel van 2 miljard mensen.