De LinkedIn Top Startups lijst bestaat uit de 10 meest interessante jonge bedrijven waar Nederlanders graag voor zouden willen werken. Dit is het eerste jaar dat deze lijst in Nederland verschijnt. De lijst bevat jonge bedrijven die op indrukwekkende wijze de aandacht trekken van professionals in Nederland. Het zijn bedrijven die snel groeien, in verschillende bedrijfstakken actief zijn, het beste talent aantrekken en vaak een impact hebben op de manier waarop we werken en leven. Uit de top 10 blijkt duidelijk dat bedrijven die bezig zijn met duurzame mobiliteit het goed doen.

De redacteuren en data-onderzoekers van LinkedIn analyseerden miljarden acties van 645 miljoen LinkedIn-leden en keken daarbij naar vier factoren in het bijzonder: personeelsgroei, interesse in de vacatures van het bedrijf in kwestie, de interacties van leden met het bedrijf en de medewerkers, en hoe goed deze startups talent wisten aan te trekken.

Om in aanmerking te komen, moeten bedrijven 7 jaar of jonger zijn, ten minste 50 medewerkers hebben en een particuliere onderneming zijn die in Nederland is gevestigd. Voor meer informatie over onze methodiek, verwijzen we u naar het einde van dit artikel.

Top 10 Nederlandse start-ups volgens LinkedIn

  1. Lightyear – Helmond – Automotive Fabrikant – auto op zonne-energie
  2. felyx – Amsterdam – Mobility – Elektrische deelscooters
  3. Picnic Technologies – Amsterdam – Retail – Online supermarkt
  4. ZIVVER – Amsterdam – IT – Gegevensbescherming organisaties
  5. Etergo – Amsterdam – Automotive Fabrikant – elektrische scooters
  6. Withlocals – Eindhoven – Internet – Verbinden van reizigers met locals
  7. Swapfiets – Amsterdam – Mobility – Deelfietsen
  8. Ace & Tate – Amsterdam – Retail – Brillenwinkel
  9. Veneta – Zwolle – Retail – Raamdecoratie
  10. Frontmen – Amsterdam – IT – Softwareontwikkelaar

In de lijst zien we duidelijk dat bedrijven die bezig zijn met duurzame mobiliteit en nieuwe retailconcepten het goed doen.

Lees meer