Selecta Group introduceert 20 nieuwe duurzame koffiemelanges onder het merk Pelican Rouge. De melanges zijn allemaal Rainforest Alliance of Fairtrade gecertificeerd en worden verpakt in volledig recyclebare verpakkingen. Pelican Rouge streeft ernaar zijn hele bedrijfsproces duurzamer te maken – vermindering van CO2 in de hele toeleveringsketen, transparantie bij de inkoop en we ontwikkelen actief programma’s met koffieboeren om de levensomstandigheden van koffieboeren te verbeteren.

Het nieuwe assortiment werd vandaag, maandag 28 november, gepresenteerd. Van mild en klassiek tot donker gebrand, de 20 melanges zijn afgestemd op de verschillende smaakvoorkeuren in de 36 landen waar Pelican Rouge momenteel wordt verkocht.

“Koffie wordt overal ter wereld gedronken, maar smaak wordt veelal lokaal bepaald . Dankzij onze ervaring sinds 1863 weten we hoe we onze consumenten de optimale smaakprofielen kunnen bieden. Het nieuwe assortiment bestaat uit 20 melanges, met een interessante variëteit van melanges en single-origin koffie elk met een uniek smaakprofiel “, zegt Marco Retel, Group Export Director, Pelican Rouge Coffee Roasters.

Naast een volledig gecertificeerd koffieassortiment, gaat Pelican Rouge  verder om duurzaamheid in de hele keten te leveren. Het vernieuwde merk brengt vijf belangrijke duurzaamheidselementen samen: gecertificeerde koffie, recyclebare verpakking, verminderde CO2-uitstoot, transparante inkoop en steun voor lokale boeren. Door actief programma’s met koffieboeren te ontwikkelen, creëert Pelican Rouge een duurzame en stabiele koffieketen.

“Genieten van koffie is voor veel mensen een dagelijks ritueel. We vinden het belangrijk om smaakvolle en eerlijke koffie te maken. We zijn er trots op Pelican Rouge opnieuw te lanceren als een volledig duurzaam merk door actief onze CO2-voetafdruk te verminderen, langdurige inkooprelaties en programma’s met koffieboeren op te bouwen en te onderhouden, en traceerbaarheid van koffieplantage tot kopje te creëren“, voegt Marissa Célette, Chief Strategy & Sustainability Officer van Selecta Group, toe.