Op maandag 1 juni gaan de terrassen en restaurants opnieuw open. Roompot zal vanaf dan enkel nog duurzame vis in zijn restaurants serveren. Gasten kunnen de duurzaamheid van de vis ook opzoeken via de VISwijzer app of de website. Roompot werkt hiervoor samen met zijn leveranciers en de Good Fish Foundation, die de VISwijzer beheert.

Respect voor de zee

Het respect voor de zee is een belangrijk uitgangspunt voor Roompot. De grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland kent niet alleen zijn oorsprong in Zeeland, maar wordt in de sector ook erkend als de kustspeler bij uitstek. De zee en het beheer ervan is dus een belangrijke troef voor miljoenen gasten die er jaarlijks logeren. Roompot kijkt daarbij niet alleen naar de flora en fauna nabij de zee, maar vindt het ook erg belangrijk wat er ín zee gebeurt.

Om die reden heeft Roompot besloten om enkel nog maar duurzame vis te serveren. Dit gebeurt onmiddellijk bij de heropening van de restaurants en terrassen op maandag 1 juni. Roompot ging hiervoor met zijn leveranciers aan de slag op advies van de Good Fish Foundation en kan vanaf dit voorjaar aan zijn gasten garanderen dat de geserveerde vis uit gezonde visbestanden komt en gevangen of gekweekt is met minimale milieuschade.

Strenge eisen: gecertificeerd of groen op de VISwijzer

Roompot stelt strenge eisen bij de inkoop van zijn vis. Deze moet een erkend keurmerk dragen (ASC voor gekweekte vis of MSC voor wilde vis) of een groene beoordeling hebben op de VISwijzer. Good Fish Foundation heeft het assortiment van Roompot beoordeeld en stelt vast dat zij een volledig duurzame kaart hebben samengesteld.

Story image

Roompot loopt voorop op het gebied van duurzame vis

Roompot loopt voorop als aanbieder van duurzame vis in de branche van vakantiewoningen. Diverse andere vakantieparken hebben minimumeisen op het gebied van vis en serveren bijvoorbeeld geen rode vis van de VISwijzer. Roompot gaat enkele stappen verder en serveert enkel nog gecertificeerde vis of groene vis van de VISwijzer. Alle nieuwe menukaarten van Roompot dragen voortaan het label van de Good Fish Foundation, waardoor gasten onmiddellijk kunnen zien dat de vis duurzaam is. De nieuwe menukaarten zijn bij de heropening van de restaurants en terrassen op 1 juni op alle Roompot vakantieparken aanwezig.