Roompot zal voortaan alleen duurzame wijnen schenken. Het heeft alle wijnen van zijn kaart door duurzame alternatieven vervangen. Deze grootse aanpassing volgt op eerdere initiatieven die de menukaart van Roompot verduurzaamden.

Het is ondertussen traditie bij Roompot geworden: rond Pasen herziet en verduurzaamt Roompot de menukaart van zijn restaurants. Dit jaar nam het horecateam van Roompot de wijnen die de aanbieder van vakantieparken schenkt onder de loep.

Goed voor de mens, de natuur en de dieren

Roompot vond een groene match met leverancier LFE die Roompot voortaan kan beleveren van een ruim, aantrekkelijk en duurzaam assortiment aan wijnen die goed zijn voor de mens, de natuur en de dieren.

Naast biologische en vegan friendly wijnen vinden Roompots gasten ook wijnen op de kaart waar de wijnboer extra aandacht besteedt aan een spaarzaam watergebruik, recycling van afval, het vergroten van de biodiversiteit in de wijngaard, het voorkomen dat de grond door chemische middelen wordt uitgeput en een lagere CO2-uitstoot.

Eerdere initiatieven in de restaurants

Met deze verduurzaming van de menukaarten is Roompot niet aan zijn proefstuk toe. In 2020 besloot Roompot als eerste aanbieder van vakantieparken om alleen nog duurzame vis op de kaart te plaatsen. Sinds 2021 smaakt de koffie van Roompot ook dubbel zo goed; Roompots koffie is sindsdien 100% bio en fairtrade.

Met de verduurzaming van zijn menukaarten beantwoordt Roompot aan een steeds toenemende vraag van gasten die bewuster willen eten. Daarnaast past het ook helemaal in de politiek van Roompot om belangrijke duurzame initiatieven te nemen die goed zijn voor de mens, het milieu en de omgeving. Die inspanningen gaan niet onopgemerkt voorbij. Zo werd Roompot eind 2021 voor een tweede jaar op een rij genomineerd voor de prijs van het duurzaamste bedrijf van Nederland.